SDP-ovi ministri kažu da će izbori biti "onda kada budu"

SDP-ovi ministri kažu da će izbori biti "onda kada budu"

Foto: FAH

SDP-OVI MINISTRI Ranko Ostojić, Arsen Bauk i Mihael Zmajlović izjavili su danas prije sjednice Vlade kako će "izbori biti onda kada budu", odgovarajući tako na upite o tome da bi se parlamentarni izbori mogli održati prije ljeta, kako danas pišu neki mediji.

Ministar unutarnjih poslova Ostojić upitan je o tome kako neki mediji pišu da će raniji izbori biti krajem travnja (odnosno 24. travnja) i da je to već potvrđeno i u koaliciji, na što je on ironično odgovorio da ako ti mediji tako pišu, "onda je to sto posto sigurno".

Dodao je kako će "izbori biti onda kada budu, odnosno kada budu raspisani".

Ministra zaštite okoliša i prirode Zmajlovića novinari su upitali, podjećajući ga da je član Predsjedništva SDP-a, je li točno da se o tome već raspravljalo i na Predsjedništvu, a na što je ministar kratko odgovorio da se "o tome nije razgovaralo na Predsjedništvu SDP-a".

"Nisam pitao Nostradamusa pa vam tako to ne mogu ni reći" izjavio je ironično ministar uprave Arsen Bauk o istom pitanju.

"Šefa stranke nisam pitao o izborima jer nema potrebe"

Na novinarsko pitanje da ako nije pitao Nostradamusa je li možda pitao šefa stranke, Bauk je odgovorio kako šefa stranke nije pitao o izborima jer za to nema potrebe, te dodao da ako je i bilo takvih razgovora u stranci da im on nije prisustvovao, iako je dosta često na raznim stranačkim razgovorima.

"Visoka je bila sigurna i za kraljice, kraljeve i Tuđmana"

Ministar Ostojić je upitan da li je ponovno napravljena sigurnosna provjera rezidencije u Visokoj, na što je rekao: "Rezidencija u Visokoj je siguran objekt. Bio je siguran za kraljice, kraljeve, prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, pa je i u ovom trenutku siguran". Dodao je kako je očito da se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predomislila oko preseljenja u Visoku.

O mogućoj daljnjoj suradnji između premijera i predsjednice, ministar uprave Bauk je kazao kako predsjednica Republike i predsjednik Vlade imaju svoje ustavne ovlasti i zadaće i moraju surađivati kao što i svi koji obnašaju javne dužnosti u okviru Ustava i zakona moraju surađivati.

Na tvrdnju kako oni u tome imaju problema, ministar uprave obrazložio je kako on to ne bi tako rekao. "U onom dijelu za koji su nadležni ustavnim ovlastima ja nisam vidio i ne vidim nikakvih problema", napomenuo je. Dodao je "da je sve ostalo dnevna politika, te kako mu je žao što se Predsjednica u to uključila, ali to je njezin izbor".

Upitan kako gleda na to da je prema istraživanjima rejtinga SDP dosta lošiji od HDZ-a, Bauk je izrazio nadu kako to tako neće biti na izborima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara