Sastanak sa seljacima odgođen!

Sastanak sa seljacima odgođen!

Foto: Vlado Kos (Cropix)

SASTANAK ministra financija Slavka Linića sa seljacima, koji su nezadovoljni dinamikom isplate poticaja, odgođen je za idući tjedan, doznaje se u Vladi.

Seljaci su tražili sastanak s ministrom financija Slavkom Linićem zbog dinamike isplate poticaja. On im je jučer odgovorio da mogu razgovarati o svemu, ali ne sa ceste nego na normalan način. Prosvjednici su se povukli s punkta u Ferovcu gdje su, s nekoliko traktora, usporavali promet i time izražavali svoje nezadovoljstvo. Sastanak bi se trebao održati idući tjedan.

U Vladi se doznaje i da će sutra biti poznati rezultati analize mlijeka, odnosno uzoraka uzetih s farmi nakon afere s aflatoksinom pronađenim u nekim Dukatovim i Vindijinim pakiranjima mlijeka, koja su povučena s tržišta.

"Uz rješavanje problema u proizvodnji i preradi mlijeka traže i izmjene Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu, te ono najvažnije - što hitniju isplatu poticaja"

Seljaci su danas trebali konačno na svoje. Nakon višednevnih negodovanja, pa i blokade ulica, danas su ih nakon sjednice Vlade trebali primiti ministri Tihomir Jakovina i Slavko Linić. Seljaci su se, bar na kratko, utišali. Još jučer su maknuli traktore s cesta jer je stigao poziv na sastanak iz Ministarstva financija. Danas će se sastati s ministarskim dvojcem Jakovina-Linić, a od svojih zahtjeva ne odustaju. Uz rješavanje problema u proizvodnji i preradi mlijeka traže i izmjene Zakona o državnom poljoprivrednom zemljištu, te ono najvažnije - što hitniju isplatu poticaja.

"Da do kraja 3. mjeseca bude isplaćeno 2,5 milijarde kuna koliko je ostalo za isplatu. U protivnom- mi ćemo drugačije reagirati, znači opet ćemo biti na cesti", poručuje Koordinator seljačkih udruga Dragutin Dukić. Uoči sastanka jasan je i ministar financija Slavko Linić- razumijemo ih, godina je bila teška i spremni smo na dogovor, ali ne na ulici.
 
"Uz svo razumijevanje njihovih problema - blokirati ulice i govoriti da je to zato što je možda Linić nešto obećao, to prelazi sve granice komunikacije. Ja tako komunicirati ne mislm", kaže Linić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
O ranijoj isplati poticaja će razgovarati, no Linić poručuje kako ispada da seljaci žive isključivo od poticaja. "Oni imaju i svoje zarade!", zaključuje ministar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara