Šef IDS-a Jakovčić: Plan 21 je mrtav, vrijeme je za rekonstrukciju Vlade

Šef IDS-a Jakovčić: Plan 21 je mrtav, vrijeme je za rekonstrukciju Vlade

Foto: Goran Šebelić / Cropix

"PLAN 21 je mrtav", izjavio je Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a, te pozvao na rekonstrukciju Vlade.

"Građani nam ne vjeruju, moramo napraviti novi plan za novi dan. Ovaj plan nije uspio", izjavio je Jakovčić u HRT-ovoj emisiji "Tema dana", dodavši da Vlada mora priznati građanima kako gospodarskog rasta ni ove godine neće biti.

"Ako nastavimo ovako, nisam siguran da ova zemlja ima šansu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šef IDS-a tvrdi da je Vlada u potpunosti podbacila. Štoviše, Jakovčić je zadovoljan radom tek jednog ministra, i to onog koji pripada njegovoj stranci - ministra turizma Veljka Ostojića.

"Naravno da je turizam jedan od resora gdje je lakše postići uspjeh nego drugdje, ali svejedno se u godinu dana puno napravilo. Nažalost, u drugim resorima smo podbacili. Vrijeme je za rekonstrukciju Vlade. Ako nastavimo ovako, nisam siguran da ova zemlja ima šansu za izlaz", kaže Jakovčić.

"Rezanje plaća nije bilo u koalicijskom ugovoru"

Jakovčić je otvorio novu frontu s premijerom Zoranom Milanovićem, s kojim je u vrlo zategnutim odnosima još otkad je SDP odlučio podržati Damira Kajina kao nezavisnog kandidata za istarskog župana. Kritizirao je Jakovčić premijerovu najavu smanjenja plaća u javnom sektoru.

"To nije bio dio koalicijskog ugovora, nego odluka SDP-a kao najveće stranke u koaliciji. Da se mene pitalo što mislim o tome, predložio bih progresivno oporezivanje", izjavio je Jakovčić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara