Sinčić: Zakon o referendumu je prikrivena diktatura

Sinčić: Zakon o referendumu je prikrivena diktatura

Foto: FAH

AKTIVISTI inicijative Referendumski ustanak, među kojima i čelnik Živog zida Ivan Sinčić, prosvjedovali su danas pred Hrvatskim saborom protiv donošenja novog zakona o referendumu, tvrdeći da je riječ o "prikrivenoj diktaturi".

"Ovakav zakon uništit će referendume, jer će biti gotovo nemoguće prikupiti potpise", kazao je Sinčić novinarima uoči glasovanja o zakonu o referendumu, o kojem je provedena rasprava u prvom čitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ustvrdio je da je Vlada "ionako imala animozitet prema referendumima", a da će se novim zakonom, koji predviđa skupljanje potpisa za referendumske inicijative isključivo u uredima državne uprave, "zabiti zadnji čavao u lijes narodnih referenduma".

Aktivisti Referendumskog ustanka zastupnike su pred Saborom dočekali s transparentom kojim se upozorava da se novim zakonom "ukida demokracija i prelazi u sustav predstavničke diktature".

Tvrde da će novi zakon onemogućiti referendume o gotovo svim pitanjima pa i odlučivanje o termoelektranama na ugljen, GMO-u, naftnim platformama u Jadranu i slično.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara