Sindikat u splitskom KBC-u najavljuje tužbe zbog manjih plaća

Foto: atrium-spalatum.hr

SINDIKAT u splitskom KBC-u najavljuje tužbe zbog obračuna plaća, a ministar čeka izvješće inspekcije. Sindikalni povjerenik u splitskom KBC-u Božo Bota najavljuje tužbu jer kaže kako mu je plaća zbog godišnjeg odmora umanjena za čak 4.000 kuna.

Bota ističe kako mu se plaća obračunavala po cijeni satnice, a ne po prosjeku za zadnja tri mjeseca te pri izračunu plaće nisu poštivani Kolektivni ugovor i Zakon o radu. Bota najavljuje podizanje tužbe ako se to pitanje ne riješi do sutra u 14 sati.

Ministar zdravlja Siniša Varga najavio je danas da će nakon što dobije izvješće radne inspekcije Ministarstva rada i mirovinskog sustava donijeti odluku o plaćama liječnika splitskog KBC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Upoznat sam sa činjenicom da postoji diskrepanca u načinu isplate i obračunu plaća za ljetne mjesece, odnosno za godišnji odmor u KBC-u Split i čekam izvještaj radne inspekcije Ministarstva rada i mirovinskog sustava da točno vidimo o čemu se radi", kaže Varga i dodaje kako očekuje da će izvještaj dobiti vrlo skoro.

"Nastojat ćemo da to ne ide sudskim putem, već da se ono što je pošteno odrađeno, da bude pošteno i plaćeno. Ovih dana očekujem da mi se dostavi. Ja vjerujem da je ta radna inspekcija već odrađena, samo izvješće još nije došlo do mene."

Budući da je KBC Split bolnica u sanaciji, Varga ima ovlasti nad njegovom upravom te će, najavio je, kontaktirati sanacijsko vijeće i sanacijsku upravu bolnice da se isplate zaostale plaće.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara