Sirijci hakirali Le Monde na Twitteru

Sirijci hakirali Le Monde na Twitteru

Foto: Hina

U RAČUN francuskog dnevnika Le Mondea (3,3 milijuna pretplatnika) na Twitteru provalili su u utorak pristaše sirijskog režima iz Sirijske elektroničke vojske (SEA), javlja francuska novinska agencija AFP.

SEA je objavila nekoliko poruka, među kojima i poruku "Ja nisam Charlie", u kojoj sa simpatijama govori o Palestini i o Siriji koja je "pod bombama" te upozorava da Afrika "skapava od gladi i od krvoprolića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U srijedu oko 2.00 sata po srednjoeuropskome vremenu, račun tog lista na Twitteru je privremeno zatvoren.

Lažne poruke novinarima

Le Monde je u utorak objavio da je u nedjelju i u ponedjeljak pretrpio informatički napad Sirijske elektroničke vojske koja je uzaludno pokušavala upasti u njegovu mrežnu stranicu i u njegov račun na Twitteru.

Hakeri su prvo pokušali probiti lozinku Le Mondeova računa na Twitteru šaljući lažne elektroničke poruke novinarima redakcije.

Zatim su na mrežnoj stranici lista pokušali objaviti poruku u kojoj preuzimaju odgovornost za napad, ali opet bez uspjeha.

Nije im prvi put

Ovo nije prvi put da SEA izvodi informatički napad. U travnju 2013. pristaše sirijskog režima su upali u račun američke novinske agencije Associated Pressa na Twitteru, objavivši dvije lažne poruke: "Breaking: Dvije eksplozije u Bijeloj kući i Barack Obama ozlijeđen".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara