Smeće danima gori u Dubrovniku, a ministar Zmajlović ima birokratskih odgovor: Informirat ću se!

Smeće danima gori u Dubrovniku, a ministar Zmajlović ima birokratskih odgovor: Informirat ću se!

Foto:FaH

MINISTAR zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je u subotu u Dubrovniku da će osobno provjeriti je li bilo propusta vezanih uz slučaj divljeg odlagališta građevinskog otpada pokraj Dubrovnika koje danima gori i prijeti urušavanjem, te ustvrdio kako će vlasnik zemljišta na kojem se nalazi odlagalište odgovarati sukladno zakonu.

Odgovarajući na novinarski upit Zmajlović je rekao kako je problem ilegalnih odlagališta poznat u cijeloj Hrvatskoj te kako nema dovoljno inspekcija koje sve to mogu pokriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
''Mi moramo surađivati tu s lokalnom samoupravom kako bi ih bilo sve manje. Postoji preko tisuću takvih odlagališta. Za ovaj konkretan slučaj ću se informirati i tražiti od inspekcije što je napravljeno. Ako je bilo propusta, morat ćemo utvrditi odgovorne'', rekao je Zmajlović te dodao kako će i vlasnik parcele odgovarati kako zakon to propisuje.

Inače, požar na divljem odlagalištu građevinskog otpada gori od nedjelje, a zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stijepko Krilanović rekao je u petak za Hinu kako se radi o dubinskom požaru zbog kojeg bi se moglo dogoditi urušavanje odlagališta čime bi se mogli ugroziti i ljudski životi.

Protiv vlasnika parcele na kojem se nalazi odlagalište podneseno je nekoliko prijava još od 2008. godine, no nikakav sudski epilog do danas nije donesen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara