Srbi impresionirani kako su Hrvati prošli Poglavlje 23 u pregovorima s EU

Foto:  radwb.eu (Kristian Turkalj)

POMOĆNIK srpskog ministra pravde i državne uprave i šef pregovaračke grupe Srbije za poglavlje 23 u pregovorima s EU Čedomir Backović naglasio je danas kako su hrvatski rezultati u pregovorima s EU impresivni. Naime, danas su u Srbiji počele trodnevne konzultacije s bivšim šefom hrvatskog pregovaračkog tima za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Europskom unijom Kristianom Turkaljom.
 
"Tu smo da pomognemo da se što bolje postave organizacijske, institucionalne i administrativne sposobnosti Ministarstva pravde jer će upravo od toga zavisiti dinamika procesa pregovora s EU", rekao je za agenciju Beta i portal Euraktiv Srbija Turkalj. Hrvatski pregovarač naglasio je da su poglavlja 23 i 24 (pravosuđe i osnovna prava, i pravda, sloboda i sigurnost ) najteža u pristupnom procesu i najduže traju. Upravo zbog toga, smatra Turkalj, Srbija mora napraviti sve što može da bi kvalitetnim postavljenjem infrastrukture za pregovore ubrzala proces.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Trebamo pokušati da uz pomoć Turkalja utvrdimo načine, detalje ali i krupne stvari, kao i osnovne elemente procesa i kako da iskoristimo hrvatska dobra i manje dobra iskustva kako bi naš proces pridruživanja bio što uspješniji", rekao je danas Backović.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara