"Srednjovjekovni dani na Medvednici" 28. i 29. rujna

Foto: Promo letak (pp-medvednica.hr)

U ZAGREBU se tijekom vikenda održavaju "Srednjovjekovni dani na Medvednici", kojima se oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka. "Srednjovjekovni dani na Medvednici" održat će se 28. i 29. rujna na Medvedgradu.

Posjetitelji tog festivala moći će u subotu i nedjelju uživati u raznolikom programu "od viteških turnira i srednjovjekovnog sajma, Crne kraljice, coprnica, žonglera, radionica streličarstva, srednjovjekovne glazbe i plesa, pa sve do sprava za mučenje", najavila je Javna ustanova "Park prirode Medvednica". Tema ovogodišnjeg festivala je hrana u srednjem vijeku, pa će se u subotu odvijati i kuharska radionica.

Prigodom festivala bit će otvorena i izložba čiji je cilj da posjetitelje upozna s poviješću grada, njegovim početkom kao i novim životom Medvedgrada u 21. stoljeću.

"Srednjovjekovni dani na Medvednici" počet će i u subotu i u nedjelju u 14 sati. Nakon što dođu kralj i kraljica i otvore festival, održat će se viteški turnir te predstave i plesovi, a završit će posebnim viteškim programom s vatrom.

Javna ustanova "Park prirode Medvednica" organizirala je besplatni prijevoz minibusom za posjetitelje, koji će kretati svakih pola sata od 13,30 do 18,30 sati s parkirališta uz Šestinsku crkvu.

Građane u dobroj kondiciji pozivaju da dođu pješice (Šestinska crkva - Medvedgrad 40 minuta). Također, ZET-ova linija busa koja kreće od Tomislavovog doma do Mihaljevca uvest će privremeno stajalište 200 metara ispod Kraljičinog zdenca (u smjeru Zagreba) na skretanju za Medvedgrad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara