Sve veći broj pravaša iz HSP-a AS prelazi u "Hrvatske konzervativce"

Sve veći broj pravaša iz HSP-a AS prelazi u "Hrvatske konzervativce"

Foto: Hina

VUKOVARSKA podružnica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) priključila se Hrvatskoj konzervativnoj stranci kojoj se, nedavno, priključila i bivša predsjednica HSP-a AS Ruža Tomašić, a najavljeno je suradnja s HDZ-om u vukovarskom Gradskom vijeću.

Kako se navodi u priopćenju, na sastanku članova Izvršnog i Nadzornog odbora te predsjednika temeljnih ogranaka vukovarskog HSP-a AS, uz tek jedan suzdržan glas, u utorak je donesena odluka o izlasku iz stranke i prelasku u Hrvatsku konzervativnu stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ostavke su na sve dužnosti i članstvo u HSP AS podnijeli predsjednik vukovarske podružnice i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček, dopredsjednik podružnice i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić, dopredsjednik podružnice i predsjednik Kluba vijećnika HSP AS u Gradskom vijeću Vukovara Robert Rapan, vijećnica Marina Jokić, 15 od ukupno 16 članova Izvršnog i Nadzornog odbora stranke, predsjednici svih temeljnih ogranaka kao i predsjednik mladeži, stoji u priopćenju.

„Nezadovoljni stanjem u stranci, posebice politikom jednoumlja koje se, unatoč našim primjedbama, provodi na državnoj razini, ne vidimo više razloga ostanka u HSP-u AS“, navodi se u priopćenju te se izražava uvjerenje da će se u Hrvatskoj konzervativnoj stranci moći djelovati provodeći programe za koje su se zalagali u predizbornoj kampanji, štititi interese malih ljudi i nacionalne interese hrvatskog naroda u gradu Vukovaru.

Također se navodi da sada Hrvatska konzervativna stranka u gradu Vukovaru nastavlja u Gradskom vijeću suradnju s HDZ-om.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara