Svi plaćaju jednako, bez izuzetaka: Nema više povlaštenog parkiranja u Zagrebu

Ilustracija: Arhiva

KAKO bi se ravnomjerno rasporedio teret krize, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je odlučio: Svi plaćaju jednako, bez izuzetaka i povlastica.

Nema više povlaštenog parkiranja. Četrdesetak raznih institucija - od gospodarskih, političkih, vjerskih ili sportskih, javnih ustanova, poduzeća i organizacija- svi oni ubuduće će plaćati pune iznose parkiranja. Ako bilo tko od njih ne potpiše ugovor koji će im ovih dana dostaviti grad, neće više moći koristi parkirna mjesta uz svoja sjedišta pa ni javne garaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Oglas smo poslali. Sve što piše u oglasu, postoji i nema popusta nikome.  Ako nađete bilo kakvu povlasticu od bilo koga, ja ću dati svoje dvije plaće", naglasio je Bandić čija je poruka: "Nema jednakijih od jednakih".

A građani će na jeftiniji parking ipak morati pričekati. Iako je Bandić Skupštini uputio zahtjev za smanjenjem cijena parkiranja u 1. i 2. zoni te javnim garažama, zastupnici su jučer o tome kratko raspravili, ali prijedlog nisu prihvatili.

Gradonačelnik Bandić vjerojatno niti od ovog prijedloga neće odustati, pa bi se na klupama zastupnika ponovo mogao naći na novoj sjednici Skupštine već iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara