Svjetski dan divljih vrsta u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Foto: Guliver Image / Getty Images

ZAGREBAČKI Zoološki vrt uz potporu Ministarstva okoliša danas će od 11 do 16 edukativno-zabavnim programom proslaviti prvi Svjetski dan divljih vrsta.

Uz žive primjerke pauka ptičara koji su zaplijenjeni pri pokušaju krijumčarenja, posjetitelji će na imati priliku vidjeti predmete od pojedinih rijetkih i ugroženih divljih vrsta te sudjelovati u četiri interaktivna edukativna kutka.

Cilj predstavljanja je podizanje svijesti građana o trgovini divljim vrstama, te sprečavanje unosa krijumčarenih živih ili mrtvih životinjskih i biljnih vrsta koje su pod zaštitom Konvencije o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divljih životinja i biljaka (CITES).

Posjetitelji će moći uživo vidjeti i dotaknuti pauke ptičare koji su zaplijenjeni pri pokušaju krijumčarenja.

Svi zainteresirani moći će se okušati u ulozi carinika, odgonetnuti koji se uzorak skriva pod lupom, u radionici CSI CITES LABORATORIJ, te čuti mnogo korisnih informacija o ilegalnoj trgovini kućnim ljubimcima.

Vrijednost krijumčarene robe divljih biljnih i životinjskih vrsta u svijetu doseže do 150 milijardi kuna, te je po visini na četvrtom mjestu ilegalne trgovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara