Tisuće prosvjednika u Ateni traži "mrvu dostojanstva" za Grčku

Tisuće prosvjednika u Ateni traži "mrvu dostojanstva" za Grčku

Screenshot: YouTube/ilustracija

NAJMANJE se 15.000 ljudi okupilo u srijedu navečer u Ateni tražeći "mrvu dostojanstva" za Grčku koja u isto vrijeme u Bruxellesu počinje teške pregovore s eurozonom želeći odustati od mjera štednje, izvijestio je AFP.

Na početku prosvjeda okupilo se oko 5.000 ljudi, bile su prve procjene policije.

Geslo "Mrva dostojanstva" koji danima kruži društvenim mrežama preko kojih su prosvjedi organizirani, moglo se vidjeti na Trgu parlamenta u raznim inačicama ispisanim na transparentima: "Stop štednji", "Ni koraka natrag", "Pružite priliku Grčkoj", "Poštovanje" i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovdje smo da pružimo potporu vladi u pregovorima. Nisam glasovao za Sirizu. Došlo je vrijeme da se uspostavi pravda", rekao je prosvjednik Tanasis Gumasis, umirovljeni vojni časnik.

Slični skupovi su istodobno održani i u drugim dijelovima Grčke te u nekoliko gradova u inozemstvu.

Ovo je u zadnjih tjedan dana drugi skup potpore vladi organiziran putem Facebooka.

Više od 70 posto Grka, po dvjema anketama objavljenim u utorak, ocjenjuje pozitivnima prve poteze nove grčke vlade koja želi "okrenuti leđa štednji", nastojeći postići "dogovor" s eurozonom. Taj će dogovor biti teško postići zbog snažnog antagonizma između Atene i njezinih vjerovnika koji su u srijedu navečer počeli pregovarati u Bruxellesu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara