Turistički boom u danima pred nama: "Letvica je dignuta izrazito visoko"

Turistički boom u danima pred nama: "Letvica je dignuta izrazito visoko"

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

NAKON prvih službenih rezultata turističke predsezone koji pokazuju porast od devet posto više dolazaka u odnosu na lani, odličan turistički trend nastavlja se i u danima pred nama.

Blagdan Tijelova, neradni dan koji ove godine pada u sredini tjedna mnogi su iskoristili za produženi vikend. Tako se i narednih dana očekuje odlična popunjenost hotela na Jadranu, kaže direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija, Boris Žgomba.

"Po onome što su rezultati i informacije i rezervacije koje već postoje, morala bi biti popunjenost veoma dobra. Očekujemo još goste koji odlučuju u zadnji tren, rekao je Žgomba.

Top tri destinacije: Istra, Kvarner i Dubrovnik

Top tri najpopularnije destinacije ostaju Istra, Kvarner i naravno Dubrovnik. A turistički pokazatelji za prvih pet mjeseci predsezone i više su nego dobri. U odnosu na lani za 9 je posto više dolazaka, dok su strani turisti u Hrvatsku stizali čak 13 posto više nego lani.

Dani pred nama, kaže ministar turizma Veljko Ostojić, zasigurno će doprinjeti još boljoj popunjenosti turističkih kapaciteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po informacijama koje dobivamo možemo biti izuzetno zadovoljni, brojke su iznad prošlogodišnjih. Od 10. lipnja do konca lipnja očekuje se, pod navodnicima, manja rupa koja se iz dana u dan puni, ali očekujem da ćemo u kumulativu za 6 mjeseci biti u plusu", rekao je Ostojić.

U vikendu pred nama održava se i Gay pride u Splitu. Južni Jadran uvijek je bio popularna destinacija stranih turista, pa smo ministra Ostojića upitali i koliko je važno da se, u svjetlu ostvarenih sjajnih turističkih rezultata, Hrvatska promovira i kao gay friendly destinacija.

Hrvatska - gay friendly?!

"Hrvatska nema nikakvih ograda prema takvom tipu turizma. Potpunu slobodu svih opredjeljenja treba podržavati. Osobno vjerujem da se gay populacija, što se turističkih dolazaka u Hrvatsku tiče, osjeća dobro", rekao je Ostojić.

A bilo da ste ovih dana odlučili krenuti putem Splita, Dubrovnika, Istre ili neke druge popularne destinacije, bit će to dobar način da napunite baterije i zagrijete se za nadolazeće godišnje odmore. Što se turističkih rekorda tiče, letvica je dignuta izrazito visoko, kaže ministar Ostojić, jer je upravo prošla sezona Hrvatskoj donijela do sad najbolje rezultate i prihode od turizma.

"Nama je cilj ponavljanje prošlogodišnjih rezultata. Imam ambiciju da financijski efekti budu veći tipa pet posto", kaže Ostojić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara