USKOK i dalje istražuje Šegonovu imovinu

Foto: FAH (Arhiva)

KRIMINALISTIČKO istraživanje imovine obitelji Branka Šegona, bivšeg pomoćnika Slavka Linića u Ministarstvu financija, i dalje traje. To nam je u pismenom odgovoru potvrđeno iz USKOK-a. Iz USKOK-a nam nisu htjeli potvrditi, a ni opovrgnuti informaciju kako i dalje nedostaju rezultati nadzora Porezne uprave nad obitelji Šegon.

Od 2010. godine ne mogu utvrditi imovinu Šegonovih

"Kriminalističko istraživanje je u tijeku!", bilo je sve što nam je rekao Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a. Podsjetimo, kako je kaznena prijava protiv Šegona podnesena još u siječnju 2010. godine, a podnositelj Kaznene prijave je nevladina udruga Partnerstvo za društveni razvoj kojima se obratio anonimni građanin te izrazio sumnju u kazneno djelo pranja novca. Trebalo je ispitati nesrazmjer imovine i dohodaka Branka Šegona, njegove supruge Ivne s dugogodišnjim stažem u Vladama RH-a te njegovih sinova.

Početkom godine kada je Index otkrio "aferu Pomoćnik" koja je dovela do Šegonove smjene iz Ministarstva financija, otkrili smo i kako četiri godine nije bilo postupanja prema Šegonu, a vezano za kaznenu prijavu iz 2010. godine.

Porezna uprava oglušila se na tri požurnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Policijska uprava zagrebačka je u studenom 2011. godine izvijestila USKOK da su od nadležnog ureda Porezne uprave zatražili provođenje nadzora te da će nakon zaprimanja rezultata nadzora o istome obavijestiti USKOK. Nakon toga, USKOK je u tri navrata tijekom 2011., 2012. te krajem 2013. godine uputio požurnice Policijskoj upravi zagrebačkoj sa upitom jesu li zaprimili rezultate poreznog nadzora, kao i o poduzetim radnjama, te je USKOK izviješten da porezni nadzor do danas nije okončan", glasio je odgovor DORH-a iz siječnja ove godine.

Bivši ministar Linić branio se tada riječima kako ne zna za opstruiranje istrage koja ide u korist njegova pomoćnika, te je obećao da će nadzor za Šegona u Poreznoj upravi biti vrlo brzo okončan kao i da će vrlo brzo u javnosti biti poznati rezultati istrage.

No, to se nije dogodilo.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara