Ubojstvo u Španskom: Tomislav Turibak oslobođen sumnje da je ubio brata Hrvoja

Foto: Ilustracija

23-GODIŠNJI Tomislav Turibak oslobođen je sumnje da je u srpnju prošle godine u obiteljskom stanu u naselju Špansko ubio dvije godine starijeg brata Hrvoja. Zagrebačko Županijskog državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu kojom ga je zagrebačka policija teretila da je na okrutan način nožem ubio svoga brata.

"Policijska uprava zagrebačka, Sektor kriminalističke policije, je podnio kaznenu prijavu protiv osumnjičenika zbog osnova sumnje da bi 7. srpnja 2012. u obiteljskom stanu u Zagrebu, na okrutan način nožem usmrtio svojeg brata H. T.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja te izvida kaznenog djela i brojnih dokaznih radnji zaključeno je kako nema osnove sumnje da je osumnjičenik počinio navedeno kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovakav zaključak rezultat je prvenstveno provedenih dokaznih radnji vještačenja računala oštećenika radi utvrđivanja točnog vremena oštećenikovih zadnjih radnji na računalu i usporedbe s vremenom zabilježenim na nadzornim kamerama koje su snimile osumnjičenika na lokacijama dislociranim od navedenog stana, a analiza tih činjenica isključuje mogućnost da se u vrijeme počinjenja djela osumnjičenik nalazio u stanu u kojem je počinjeno ubojstvo.

Dodajemo kako ni ostali utvrđeni podaci i činjenice ne daju osnova za zaključak da bi osumnjičenik bio neposredni počinitelj navedenog kaznenog djela", priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva.

Zaključak odvjetništva potvrdio je, dakle, priču Tomislava Turibaka koji je od početka tvrdio da se u vrijeme ubojstva rolao na Jarunu i da je po povratku kući pronašao tijelo mrtvog brata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara