Uhvaćen pljačkaš tri Splitske banke: Iz iste poslovnice u dva navrata uz prijetnju pištoljem odnio 158 tisuća kuna

Foto: PUZ

ZAGREBAČKA policija uhvatila je razbojnika koji je od studenog prošle godine do ove srijede opljačkao tri Splitske banke.

Sumnja se kako je 45-godišnjak prvu pljačku izveo 23. studenog u Maksimirskoj ulici. Blizu Splitske banke je ostavio Passat te je ušao u poslovnicu, razoružao zaštitara i uz prijetnju pištoljem od zaposlenice dobio 70 tisuća kuna. Iz pljačke je pobjegao s Passatom.

Vratio se po još novca u Maksimirsku

Druga pljačka za koju plavci sumnjiče 45-godišnjaka dogodila se 8. svibnja ove godine. Podsjetimo, toga tjedna su u metropoli opljačkane čak četiri banke. Taj puta je za svoju metu 45-godišnjak izabrao poslovnicu Splitske banke u Vlaškoj ulici. I tada je razbojnik Passata ostavio blizu banke, ušao je u poslovnicu, razoružao zaštitara, ali je pobjegao bez novca. Nakon te pljačke je zagrebačka policija objavila njegove fotografije na internetskim stranicama i zamolila građane da im pomognu u potrazi.

Posljednje razbojništvo za koje je osumnjičen 45-godišnjak dogodilo se ponovno u poslovnici Splitske banke u Maksimirskoj, iz koje je već u studenom uspio izvući 70 tisuća kuna. Pljačku je izveo na isti način kao i prethodna dva puta. Blizu banke je ostavio Passata, ušao je u poslovnicu i razoružao zaštitara te uz prijetnju pištoljem zaposlenici otuđio 88 tisuća kuna.

No, to mu je bila i posljednja pljačka, jer ga je nakon nje uhvatila policija. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je uz posebno izvješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu doveden pritvorskom nadzorniku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara