Uoči otvaranja Ikee završeni radovi na rekonstrukciji čvora Ivanja Reka

Foto: Hina

DANAS će biti u potpunosti pušten u promet rekonstruiran i dograđen čvor Ivanja Reka čime će biti omogućen pristup poslovnoj zoni Zagreb istok, priopćeno je iz Hrvatskih autocesta.

Rekonstrukcija i dogradnja čvora obuhvatila je uklanjanje naplatne postaje Ivanja Reka, rekonstrukciju postojećih kolnika autoceste te dogradnju dodatna dva kolnika i izgradnju novog čvora Otok Svibovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekonstrukcija čvora bila je neophodna zbog povećanja prometne opterećenosti, broj naplatnih staza na naplatnoj postaji Ivanja Reka nije bio dovoljan te se moralo ići u povećanje broja naplatnih staza odnosno izmještanje naplatne postaje prema istoku. Također je bilo potrebno izvršiti sanaciju i rekonstrukciju cijelog čvora prije svega zbog dotrajalosti objekata i kolnika, ali i zbog povećanja funkcionalnosti čvora i sigurnosti prometa, dodaje se u priopćenju Hrvatskih autocesta.

Puštanjem u promet rekonstruiranog čvora poboljšana je prometna infrastruktura i pristup budućim gospodarskim subjektima u poslovnoj zoni Zagreb istok, što će svakako pridonijeti i razvoju poslovne zone.

Ukupna vrijednost radova rekonstrukcije i izgradnje čvora Ivanja Reka iznosi 135 milijuna kuna, od čega je Ikea sufinancirala radove u iznosu od 100 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara