"Uz Dubrovnik, Rovinj je danas simbol najboljeg što hrvatski turizam ima"

Ilustracija: Shutterstock

UNATOČ najavama kako će ova turistička sezona podbaciti, rezultati su sasvim suprotni. U prilog tome govori i činjenica kako je u prvoj polovici godine zabilježen prihod od 9,2 milijarde kuna što je gotovo za 7 posto više nego u istom razdoblju lani. Iako je po mnogima, Istra kao regija podbacila u odnosu na druge, Rovinj je i ovu, četvrtu godinu za redom, šampion jadranskog turizma sa više od dva i pol milijuna noćenja i 360 tisuća dolazaka, što je tri posto više u odnosu na lani.

"Mi u Rovinju smo se odlučili i to svi zajedno, i realni turistički sektor, i ukupna turistička privreda, i mi iz javnog sektora, izboriti da Rovinj u ovoj oštroj globalnoj konkurenciji bude prepoznatljiva svjetska turistička destinacija. Ovogodišnje brojke, ali i brojke unazad nekoliko godina, kao i uspjesi koje ostvaruje rovinjski turizam, držim da su nam najbolji svjedok. No, međutim, Rovinj ima kvalitetnog prostora za razvoj a naš jedini put, ako želimo ostati svjetski prepoznatljiva destinacija, je put koji vodi ka izvrsnosti gdje se moramo po kvaliteti izdići iznad ostalih", rekao je gradonačelnik Rovinja, Giovanni Sponza dodavši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz Dubrovnik, Rovinj je danas simbol najboljeg što hrvatski turizam ima. Rovinj je uvijek na naslovnicama prestižnih svjetskih časopisa kada se predstavlja Istra i Hrvatska. U naš grad dolaze članovi parlamenta i druge visoke delegacije europskih zemalja kada im se želi pokazati najljepše i najbolje što Hrvatska ima. Tako da četvrtu godinu zaredom biti hrvatski rekorder po ukupnom turističkom prometu, potvrđuje da su smjernice iz masterplana koje smo si zadali potvrda da imamo pravi plan i cilj", naglasio je Sponza.

Sponza je također izrazio zadovoljstvo što se Rovinj, unatoč krizi i oštroj globalnoj konkurenciji uspio izdvojiti kao prepoznatljiva svjetska turistička destinacija i da su upravo ove postignute brojke svjedok rovinjskog uspjeha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara