Vjetar i mokri kolnici od jutra otežavaju vožnju

Vjetar i mokri kolnici od jutra otežavaju vožnju

Foto: Shutterstock

U VEĆEM dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, a u Gorskom kotaru te mjestimice u Lici snijeg otežava promet.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta DC 54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most; samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica te Jadranska magistrala (DC8) od Bakra do Svete Marije Magdalene. U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak i Valbiska-Lopar, katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka, brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a obavezna zimska oprema za ostala vozila, zbog zimskih je uvjeta, na A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva, DC3 Zdihovo-Kikovica i cestama u Gosrskom kotaru i nekim cestama u Lici.

Zbog vode na kolniku vozi se otežano na dionici DC1 u mjestu Krnjak, uz ograničenje brzine na 40 km/h, dok je zatvorena DC23 u mjestu Šeketino Brdo.

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara