Vodostaji u porastu: Redovne mjere obrane od poplava na području Kupe, Save i Mure

Vodostaji u porastu: Redovne mjere obrane od poplava na području Kupe, Save i Mure

Ilustracija: HR Foto

REDOVNE mjere obrane od poplava danas se provode na području rijeka Kupe, Save i Mure: dok se za Muru očekuje značajnije opadanje vodostaja, za Savu i Kupu očekuje se daljnji porast vodostaja ali bez posljedica za sustav i građanstvo, izvijestio je voditelj Glavnog centra obrane od poplava Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

"Tijekom dana očekujemo da će doći do značajnijeg opadanja vodostaja Mure pa bi se od sutra mogle ukinuti mjere obrana od poplava na području Mure. Situacija sa Savom i Kupom nešto je složenija s obzirom na to da će tijekom sutrašnjeg dana doći do preklapanja vodenih valova rijeka Kupe i Save na području grada Siska, odnosno Sisačko-moslavačke županije", izjavio je za Hinu Đuroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na većem dijelu područja Sisačko-moslavačke županije idućih dan ili dva bilježit će se daljnji porast vodostaja i provedba redovnih mjera obrane od poplava.

"No, ipak ti vodeni valovi nisu na razini vodenih valova rijeka Kupe i Save iz ovogodišnjeg travnja, tako da očekujemo da ćemo uz provedbu mjera obrane od poplava uspjeti proći te vodene valove bez posljedica za sustav i građanstvo", poručio je Đuroković.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara