Vukšić i HDZ protiv RBA zadruga: Cvitan šuti, a mutni tipovi izbacuju građane iz njihovih kuća

Vukšić i HDZ protiv RBA zadruga: Cvitan šuti, a mutni tipovi izbacuju građane iz njihovih kuća

Foto: Hina

SABORSKI klub HDZ-a pozvao je u četvrtak nadležne institucije da se oglase i kažu što su poduzele, odnosno što se događa sa slučajem RBA zadruga i štedionica, a na isti su problem na sjednici Hrvatskog sabora ponovno upozorili i laburisti i nezavisni zastupnici.

Postavlja se pitanje što radi USKOK, što je napravio DORH, što radi Cvitan, zašto godinu dana o tome ne želi reći ni riječi, da ljudi znaju na čemu su, radi li se o istrazi, u kojoj je fazi ? - upitao je HDZ-ov zastupnik Josip Borić.

Zatražio je moratorij na godinu dana, odnosno dok se institucije ne oglase.

Vukšić: Mutni tipovi tjeraju građane iz domova

Moratorij na ovrhe, na deložacije iz prvih nekretnina, traži i nezavisni zastupnik Branko Vukšić (Klub Vukšić, Hodžić, Linić).

"Sramota je da mutni tipovi tjeraju građane iz njihovih kuća", poručuje.

Borić izražava zadovoljstvo da se nakon dvije godine, koliko traje problem RBA zadruga, a koji muči 20-ak tisuća korisnika, nešto ipak mijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto se promjenilo, SDP se očitovao, premijer je obilazeći Hrvatsku došao i do Raba, susreo korisnike tih kredita, pa izjavio da je to mutna priča koju treba riješiti na mišiće, rekao je Borić.

Lesar: Na sjednici Vlade nema mišića za rješavanje RBA problema

Laburist Dragutin Lesar podsjetio je kako Vlada danas zasjeda, no, kaže, na dnevnom redu nema 'mišića' za rješavanje RBA problema.

Očito je poticaj iz Sabora nužan, jer dok se Vlada odluči za upotrebu mišića mnogi će ostati bez nekretnina, smatra Lesar.

Postojećim problemima laburist dodaje još jedan, problem studenata koji su kredite za studiranje dobili u švicarcima, a nisu obuhvaćeni mjerama fiksiranja tečaja švicarskog franka.

Ima i gladnih studenata i onih koji su morali prekinuti studiranje zbog ovakvih kredita, upozorio je zastupnik Lesar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara