Za Kupare zainteresirani i Rusi

Foto: Arhiva

DRŽAVNI ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) izvijestio je danas kako postoji i šesti investitor zainteresiran za kompleks Kupari kojeg se daje u dugoročnu koncesiju, na 99 godina. Riječ je o ruskoj grupaciji Avenue.

Podsjetimo, neobvezujuće ponude za kompleks koji privatizaciju čeka više od 20 godina predali su i grupacija Karisma Hotels Adriatic iza koje stoje Ivica Todorić, njemački TUI i meksički Karisma International, a kojoj je na čelu bivši ministar turizma Veljko Ostojić, grupacija Valamar, zagrebačka tvrtka Titan nekretnine, turska Rixos grupa i Braniteljska zadruga "Mir". Uskoro bi trebao biti raspisan i natječaj za dostavu obvezujućih ponuda, na kojeg se mogu odazvati i oni zainteresirani investitori koji se nisu javili u prvom krugu.

"Povjerenstvo za ocjenu prijava zainteresiranih investitora za obnovu Kupara I je na današnjoj telefonskoj sjednici razmotrilo još jednu ponudu pristiglu u pravovaljanom roku na javni poziv za neobvezujući iskaz interesa. Postojeći popis zainteresiranih investitora je dopunjen kako slijedi:

  1. Karisma Hotels Adriatic d.o.o.
  2. Valamar poslovni razvoj d.o.o.
  3. Titan nekretnine d.o.o.
  4. Rixos grupa
  5. Braniteljska zadruga "Mir", Mlini
  6. Avenue group, grupacija tvrtki Avenue (Moskva)

Potencijalni investitori su u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima, te dostavili potrebnu dokumentaciju: izvadak iz sudskog registra za pravnu osobu, odnosno presliku identifikacijskog dokumenta za fizičku osobu (preslika osobne iskaznice ili putovnice), izjavu da zainteresirana stranka nije u procesu likvidacije niti insolventna niti da se nad njom provode postupci prisilne administracije, stečaja ili drugi slični postupci niti bilo koji drugi postupci koji upućuju na insolventnost ili prekid poslovnih aktivnosti, te zadnji raspoloživi nekonsolidirani i, gdje su raspoloživi, konsolidirani financijski izvještaji zainteresiranih investitora.

Napominjemo, navedeni potencijalni investitori nisu dužni podnijeti obvezujuće ponude, niti je ovlašteno tijelo Republike Hrvatske dužno sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja, odnosno osnivanju prava služnosti ili koncesije s bilo kojim od ovih zainteresiranih investitora. Jednako tako, svi ostali investitori, a ne samo navedeni, mogu se javiti na obvezujući poziv za iskazivanjem interesa.

Po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) provest će postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude koji je planiran u prvoj polovici 2014. godine", stoji u dopunjenom priopćenju DUUDI-ja.

Lorencin o Kuparima: Računamo da će se javiti još investitora

Natječaj za obnovu kompleksa Kupari ide do kraja travnja, najavio je ministar turizma Darko Lorencin koji je naveo detalje procedure po čijem završetku će Kupari biti dodijeljeni u koncesiju na 99 godina.

''Tijekom ili do kraja mjeseca travnja izradit će se natječaj koji će biti otvoren najvjerojatnije 60 dana u kojem roku će investitori trebati dostaviti svoje obvezujuće ponude. Računamo da će se javiti još investitora, budući da iskaz interesa nije bio obvezujući. Na taj način smo samo željeli i formalno vidjeti interes, jer radi se o ovako velikom, zahtjevnom i važnom projektu. Dakle, on postoji, zainteresirane su ozbiljne turističke kompanije i možemo reći da smo itekako zadovoljni'', rekao je Lorencin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara