Zagreb osigurao 10 milijuna kuna potpora za samozapošljavanje

Zagreb osigurao 10 milijuna kuna potpora za samozapošljavanje

Ilustracija: Shutterstock

GRAD Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) – Područni ured Zagreb i Razvojna agencija Zagreb – TPZ potpisali su danas sporazum o dodjeli potpora nezaposlenim osobama u cilju samozapošljavanja.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako je u gradskom proračunu osigurano 10 milijuna kuna kako bi budući poduzetnici s po 25.000 kuna započeli svoj posao i zaposlili najmanje po jednog ili dva čovjeka.

"U krizno i recesijsko vrijeme zaposliti 500 ljudi u gradu je jako puno. Sporazum ulijeva nadu da ćemo u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, već u drugom kvartalu osjetiti pozitivne učinke", istaknuo je Bandić.

Predstojnik HZZ-ova Područnog ureda Zagreb Krunoslav Knežević rekao je da su u proteklih godinu dana imali oko 1.200 samozaposlenih osoba, od kojih je oko 80 posto opstalo na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum bi poduzetnicima trebao otvoriti novu perspektivu, jer se mnogima od njih tek u drugoj godini javljaju problemi, pa će ih kroz taj projekt moći dodatno obrazovati i pratiti.

Direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ Frane Šestić istaknuo je da će građani koji se žele uključiti u svijet poduzetništva imati podršku Razvojne agencije kroz edukaciju, savjetovanje i mentoriranje.

Pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava Tatjana Dalić pozvala je ostale županije i gradove da na sličan način krenu u afirmaciju lokalnih partnerstva i zapošljavanja koja su financirana iz sredstava EU.

"Cilj je da partneri - obrtnička i gospodarska komora, grad, HZZ, socijalni partneri i predstavnici učilišta, udruže svoje ljudske, prostorne i financijske resurse i utječu na poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja u skladu s razvojnim potrebama lokalnih sredina", istaknula je Dalić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara