Zagreb u siječnju zabilježio porast broja noćenja turista za 23 posto

Zagreb u siječnju zabilježio porast broja noćenja turista za 23 posto

Foto: FAH

PREMA podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u siječnju je posjetilo 40,443 posjetitelja koji su ostvarili 79,935 noćenja.

U odnosu na siječanj prošle godine ovo predstavlja porast od 20 posto u dolascima i 23 posto u noćenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zanimljivo je da su najviše dolazaka ostvarili gosti iz Južne Koreje. Nakon njih najbrojniji su bili gosti iz Italije, BiH i Njemačke. Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Italije, a slijede ih oni iz Južne Koreje, Njemačke i BiH.

"Ove dobre rezultate potvrđuje i ponovni plasman Zagreba među 10 najboljih europskih destinacija prema organizaciji European Best Destinations.

Podsjećamo, spomenuta organizacija je, drugu godinu za redom, nominirala Zagreb za taj prestižni naslov, a glasovanje je bilo otvoreno od 20. siječnja do 10. veljače na njezinoj internetskoj stranici. Zagreb je ove godine zauzeo 6. mjesto, od 20 gradova koji su bili u konkurenciji (Amsterdam, Atena, Barcelona, Beč, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Innsbruck, Istanbul, Lisabon, Ljubljana, London, Madrid, Malta, Milano, Pariz, Reykjavik, Riga, Rim), ostavljajući iza sebe gradove kao što su Beč, Pariz, London i mnogi drugi", stoji u priopćenju Turističke zajednice grada Zagreba koja je zadovoljna rezultatima kao i nominacijom i plasmanom Zagreba među 10 najboljih europskih destinacija.

Ove je godine u konkurenciji bilo 10 novih gradova te 10 gradova koji su bili nominirani i prošle godine (Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, London, Madrid, Milano, Pariz i Rim), a Zagreb je, uz Milano, jedini prema broju osvojenih glasova, uvršten među 10 najboljih europskih destinacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara