Zagrebački proračun raste na 7,3 milijarde kuna, Bandić ne odustaje od novih fontana

Zagrebački proračun raste na 7,3 milijarde kuna, Bandić ne odustaje od novih fontana

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će se na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine gradski proračun rebalansom povećati za 300 milijuna kuna, tako da će ukupno iznositi 7,3 milijardi kuna.

S obzirom na krizu i recesiju u Hrvatskoj, grad Zagreb može biti zadovoljan s povećanjem prihoda, što je pozitivan primjer u situaciji kad većina jedinica lokalne samouprave bilježi dvoznamenkaste podbačaje u proračunima, istaknuo je Bandić i poručio da će u Gradskoj upravi "nastojati biti još odgovorniji".

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da se proračun povećava prvenstveno zbog namjenskih prihoda u visini od 270 milijuna kuna, a radi se o decentraliziranim sredstvima za sanaciju zdravstva, legalizaciji bespravno sagrađenih objekata i aplikacijama Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

"Svatko razuman morao bi glasati za predloženi rebalans proračuna, jer u protivnom neće biti izmirene obveze ustanova u Zagrebu zajedno s pripadajućim kamatama", upozorio je Kojić.

"Fontane idu dalje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara jesu li nove fontane ostale u proračunu i može li se očekivati njihova izgradnja jer je natječaj poništen zbog žalbe jedne tvrtke, Bandić je odgovorio kako to nije na dnevnom redu sjednice Skupštine, ali nema odustajanja od fontana.

"Fontane idu dalje, ali moramo poštivati proceduru i zakon. Netko se žalio, a mi kao legalisti moramo to poštivati", rekao je Bandić i najavio da će tri nove fontane imati mlaz podignut na 15 metara.

Što se tiče problema sa Cibonom, Bandić je ustvrdio kako je još sredinom 2010. prijavio "sve marifetluke" nadležnim institucijama, no nikada nije dobio odgovor.

"Ne znam jesu li transferi rađeni ovako ili onako i je li netko napravio kazneno djelo. No, sada netko 'otkriva toplu vodu' i priča o poštenju i transparentnosti u trošenju novaca. Pa prije tri i pol godine sam dao kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu i policiji da naprave svoj dio posla", rekao je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara