Započinje interventni otkup stoke na poplavljenim područjima

Započinje interventni otkup stoke na poplavljenim područjima

Foto: Hina

MINISTARSTVO poljoprivrede danas u Drenovcima -lokacija Sajmište započinje interventni otkup stoke s poplavljenog područja županjske Posavine.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je 20. lipnja Javni poziv za interventni otkup stoke s poplavljenog područja zato što su službe Ministarstva poljoprivrede utvrdile da kod pojedine stoke dolazi do gubitka težine, zbog čega je otvorena mogućnost interventnog otkupa stoke u organizaciji Ministarstva poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su se na Javni poziv za interventni otkup stoke prijavila 72 proizvođača sa 838 komada stoke različitih vrsta.Tijekom tjedna će se vršiti prvo otkup krupne stoke (telad, krave, tovna junad), a potom će uslijediti i otkup ostalih vrsta (svinje, koze, ovce i slično).

Inače, odlukom ministra Tihomira Jakovine na poplavom zahvaćenim područjima županjske Posavine i dalje će biti prisutni predstavnici Ministarstva poljoprivrede kao i svih potrebnih službi i agencija iz nadležnosti Ministarstva kako bi bili na usluzi poljoprivrednicima savjetom i uputom. U periodu od 08. srpnja - 01. kolovoza 2014. (utorkom i petkom od 10-18 h) dodatno će na usluzi poljoprivrednicima i stanovništvu biti dužnosnici ili visoko rangirani državni službenici.

Radi lakšeg stupanja u kontakt s predstavnicima Ministarstva na terenu, uspostavljen je kontakt broj telefona 032/881-119 u prostorijama Općine Gunja, Vladimira Nazora 317 B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara