Zauzeli zgradu banke i u nju uselili ljude bez krova nad glavom

Zauzeli zgradu banke i u nju uselili ljude bez krova nad glavom

Foto: Živi zid (Facebook)

ŽIVI zid, građanska udruga koja se specijalizirala za zaustavljanje deložacija, pronašla je novi način borbe protiv banaka. Zauzeli su praznu zgradu u vlasništvu Zagrebačke banke na Črnomercu.

Radi se o zgradi koja je završila u vlasništvu banke nakon što više nisu mogli vraćati kredite. Plan je Zagrebačke banke namiriti se prodajom nekretnine koju je dobila u stečajnom postupku, ali zgrada je u međuvremenu bila prazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je udruga Živi zid još prošle godine u 14 praznih stanova u četverokatnici na Črnomercu uselila ljude koji si nisu mogli priuštiti krov nad glavom. Priča u medije ranije nije puštena, s obzirom da je stečajni upravitelj, čija je zadaća prodati zgradu i namiriti dugove prema Zagrebačkoj banci, tek sada shvatio da je zgrada u međuvremenu naseljena.

Živi zid je u zgradu naselio stotinjak osoba koje nisu imale gdje živjeti. Među novim stanarima zgrade je i veći broj djece. Putem svoje Facebook stranici Živi zid poručuje da se protiv banaka i u buduće namjeravaju boriti na isti način.

"Pozivamo sve ljude u potrebi da usele u stanove u vlasništvu banaka, branit ćemo ih od svakog pokušaja deložacije. Tu smo za sve informacije", stoji na Facebook stranici Živog zida.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara