Zbog duga od 2000 eura teško premlatili 33-godišnjaka

Zbog duga od 2000 eura teško premlatili 33-godišnjaka

Ilustracija: Arhiva

TROJE osumnjičenih za iznudu i premlaćivanje osobe koja je teško ozlijeđena ostat će u pritvoru sljedećih mjesec dana, odlučio je sudac istrage Županijskoga suda u Rijeci na temelju prijedloga Općinskoga državnog odvjetništva u Rijeci.

Troje s područja Viškova - 35-godišnjak i 37-godišnjak te 23-godišnjakinja terete se da su 9. srpnja pozvali 33-godišnjaka iz Viškova u stan na području Rijeke kako bi ga prisilili da im vrati navodni dug od 2000 eura.

Ondje su ga, prijeteći mu pištoljem i nožem, udarali nogama i rukama dok nije izgubio svijest. Od Općinskoga državnog odvjetništva u Rijeci doznaje se da je teško ozlijeđen i da mu je život u opasnosti. Napadači su mu uzeli sve vrijedne predmete koje je imao i ključeve automobila i poručili mu da će mu ih vratiti kad donese traženi novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u stanu u kojem se to dogodilo pronašla 1,8 grama amfetamina i više tableta te je protiv 23-godišnjakinje podnijela i optužni prijedlog zbog zloporabe droga.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o osobama koje su poznate po umiješanosti u kriminal te su i osuđivane za djela poput ubojstva u prekoračenju nužne obrane.

U pritvoru ostaju zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te kako bi se spriječio njihov utjecaj na svjedoke. Određena su im jamstva od 80.000 do 120.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara