Zbog lošeg vremena obustavljena potraga za automobilom koji je sletio u Savu

Foto: Hina

U RIJECI Savi, nizvodno od Mosta mladosti, ronioci su danas kasno poslijepodne pronašli olupinu automobila, ali ne radi se o automobilu koji je u srijedu sletio u Savu.

Prema prvim informacijama, olupina automobila pronađena je nizvodno od mjesta slijetanja automobila u Savu, a mulj i mrak onemogućuju identifikaciju sve dok ne bude izvučena na površinu.

Policija je izvijestila da je u 20,30 sati obustavljena potraga za nestalim automobilom zbog loših vremenskih prilika. Potraga se nastavlja u četvrtak ujutro.

Nitko nije prijavio nestanak osobe ili osoba koji bi odgovarao ovom slučaju

Potraga koja je prekinuta sinoć u 22 sata nastavljena je jutros u 10 sati. Na teren su poslana i dva jet skija koji su sudjelovali u pretraživanju rijeke uz pomoć sonde.

Iz policije se doznaje da nitko nije prijavio nestanak osobe ili osoba koji bi odgovarao ovom slučaju.

Pretragu su otežavale jake struje i mutna voda Save. Područje potrage prošireno je sve do toplane koja se nalazi oko 1,5 kilometara od mosta.

Potraga krenula u utorak u 15 sati

Podsjećamo, policija jučer oko 15 sati je zaprimila dojavu kako je automobil sletio u rijeku Savu. Odmah su alarmirane sve dežurne službe te je započela potraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz policiju, na teren su izašli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb s tri vozila. U akciju se uključio i zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Pročelnik Pavle Kalinić poslao je ekipu ronilaca da pomognu u potrazi.

Kanuima se pretraživala rijeka, a ronioci su na raspolaganju imali i robotsku sondu. Pretpostavljalo se da je voda odnijela automobil nizvodno prema toplani.

RTL je jučer objavio kako su spasioci "napipali nešto" oko 200 metara nizvodno, ali nije bilo potvrde da je riječ o automobilu kojeg se traži. Oko 22 sata potraga je prekinuta zbog prejake struje te je jutros nastavljena. U potragu se sinoć uključio i HGSS, čiji su članovi podvodnom kamerom pretraživali Savu.
 

Riječ o samoubojstvu?

Policija je dojavu o slijetanju automobila u Savu kod Mosta slobode zaprimila od službe 112.

Očevici tvrde kako je u automobilu bio mladi par - dečko i djevojka. Prema izjavama koje su očevici dali RTL-u, mladić i djevojka su se u Savu zaletjeli namjerno.

Policija još nije potvrdila koliko je osoba bilo u vozilu. Službeno se još ne zna što je razlog slijetanja automobila.

Neslužbeno se doznaje da se auto, navodno marke Fiat Uno, crne ili plave boje, s obale zaletio u Savu u blizini sjevernog dijela Mosta slobode.

Djelatnici policije i Javne vatrogasne postrojbe, koji su na teren izašli s više vozila, trakom su ogradili područje i dali se u detaljno pretraživanje nasipa i rijeke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara