Znate li tko je najmoćnija žena svijeta?

Foto: youtube

PREMA godišnjem popisu časopisa Forbes, njemačka kancelarka Angela Merkel i dalje je najmoćnija žena u svijetu ispred predsjednice Središnje američke banke (FED) Janet Yellen.

Četvrti put zaredom i deveti put u posljednjih jedanaest godina Merkel je na vrhu popisa najmoćnijih žena svijeta, piše Forbes u srijedu.

Filantropkinja i američka poslovna žena Melinda Gates na trećem je mjestu, kao i prošle godine, brazilska predsjednica Dilma Rousseff pala je s drugoga na četvrto, a direktorica Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF), Francuskinja Christine Lagarde, s prošlogodišnjeg sedmog popela se na peto mjesto.

Na šestome mjestu godišnjeg popisa najmoćnijih žena na svijetu nalazi se Hillary Clinton, a nova direktorica General Motorsa Mary Barra zauzela je sedmo mjesto, jedno ispred Michelle Obame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu stotinu najmoćnijih žena, osamnaest se žena ove godine našlo prvi put, među njima i Janet Yellen.

Na popisu je devet šefica država u kojima živi ukupno 641 milijun ljudi, 28 izvršnih direktorica tvrtki i 13 milijarderki.

Najmlađa među njima je 28-godišnja ekscentrična pjevačica Lady Gaga koja je zauzela 68. mjesto, a najstarija britanska kraljica Elizabeta (88) na 35. mjestu.

Najmoćnije žene svijeta rade u sektorima tehnologije, medija, financija, svijeta spektakla, politike, u karitativnim organizacijama ili su milijarderke. Njihovu moć Forbes ocjenjuje po njihovu bogatstvu i utjecaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara