Župan Kožić: Realizacija Plive i IKEA-e odvija se po planu

Ilustracija: Arhiva

NA PROSTORU Zagrebačke županije u tijeku je realizacija dva najveća projekta - proširenje proizvodnog pogona Plive u Savskom Marofu i izgradnja IKEA-e u Rugvici.

Proizvodni pogon Plive obišao je danas župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Domaćini su ga izvijestili o radovima i potvrdili da sve ide u planiranom roku.

"Novi objekt bi trebao biti gotov i u njemu započeta proizvodnja u lipnju iduće godine. To je investicija koja će u konačnici biti veća od 120 milijuna eura, a kad bude sve skupa gotovo zaposliti više od 100 novih zaposlenika"

Osim novih radnih mjesta, posebno veseli i briga za okoliš o kojem će se posebno voditi računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je uređaj za obradu otpadnih vode i uređaj za obradu otpadnih plinova gdje su zastupljeni visoki standardi zaštite okoliša tako da će proizvodna investicija uz takvu brigu za ekologiju biti izuzetno kvalitetno odrađena"

Osim proizvodnog pogona u Plivi Zagrebačka županija ponosi se i skorom izgradnjom prvog trgovačko-poslovnog IKEA centra u Hrvatskoj.

"To je investicija koja je teška također oko 100 milijuna eura. Kad bude gotova, ona će zaposliti više od 350 djelatnika u samom objektu, ali još značajan broj ljudi koji će brinuti oko održavanja tog objekta"

Radovi su počeli u proljeće ove godine, a sve bi trebalo biti gotovo u lipnju iduće godine.

"Mislim da je to također hvalevrijedna investicija, investicija jednog poslovnog svjetskog diva koja će konačno biti realizirana u Republici Hrvatskoj"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara