"Ako ni uz pomoć šalabahtera ne prođete, donesite plavu kuvertu"

"ŠALABAHTERI su dozvoljeni i svi slični predmeti. Već sam dogovorio s mojim asistentima koji će motriti održavanje ispita da će preko glave navući vreću i stati u kut dvorane, tako da ne strahujete da će vas uloviti prilikom prepisivanja s kojeg papirnatog pomagala", poruka je jednog "zabrinutog profesora" na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu koju su putem "Studomata" dobili studenti tog Fakulteta.

"Može i kuverta"

U poruci studentima, profesor je napisao kako mu je već "pun kufer" padanja na njegovom ispitu, te je odlučio promijeniti pravila. Ukoliko bude onih koji padnu njegov ispit, omogućio je i ponavljanje gdje će biti dovoljno svega 12 riječi za prolaz.

"No, kako me moje iskustvo iz Jugoslavije uči da će opet biti nekih koji će uspjeti pasti, obavještavam takve da pripreme plave kuverte i dođu na sljedeće konzultacije ako žele proći ispite", stoji u poruci, kao i obavijest da će se nakon održanog ispita održati i "mali party".

"Sreća" studenata u prolaz teškog ispita, bila je kratka vijeka, budući je danas otkriveno kako je riječ o neslanoj šali jednog od studenta, koji bi za nju mogao i odgovarati.

Iskoristio rupu u informatičkom sustavu

"U tehničkoj službi "Baltazar i prijatelji" koji održavaju sustav rekli su nam kako je zasad neidentificirani student, koristeći rupu u njihovom informatičkom sustavu, otvorio korisnički račun služeći se imenom profesora i svojim kolegama poslao poruku neprimjerenog sadržaja", rekao je za Index jedan od dvojice asistenata profesora čije je ima grubo iskorišteno za neslanu šalu.

Također, kako smo saznali, upadi u informacijski sustav "Studomata" na Fakultetu političkih znanosti nisu rijetka pojava, budući je nedavno zabilježen sličan slučaj, kada je ime jednog drugog profesora također grubo iskorišteno za neslane studentske šale. 

Slijedi istraga
 
"Riječ je isključivo o studentskoj nepodopštini koju će narednih dana istražiti Uprava Fakulteta i tehnička služba BIP-a, a o čemu će Fakultet vjerojatno izdati i priopćenje za javnost", obaviješteni smo na kraju.

I.Ć.
Foto: fpzg,Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara