"Ako Sanader misli da POA smije maltretirati građane, onda je problem kod njega"

"Ako Sanader misli da POA smije maltretirati građane, onda je problem kod njega"
PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić odbio je danas prijedlog premijera Ive Sanadera da slučaj ravnatelja POA-e rješava Vijeće za nacionalnu sigurnost jer smatra da taj slučaj trebaju razriješiti isključivo on i premijer Sanader.

"Ovaj slučaj raspetljavamo premijer i ja, jer nas dvojica potpisujemo, a nikakvo Vijeće. Ja imam argumentaciju, premijer ima argumentaciju, on se može složiti ili ne složiti, a nakon toga problem se rješava samo između nas dvojice", rekao je predsjednik Mesić za Hrvatski radio.

Premijer Sanader jučer je poslao pismo predsjedniku Mesiću u kojemu ga poziva da najkasnije do 1. prosinca pitanja vezana za razrješenje ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka riješe na sjednici Vijeća nacionalne sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik pak očekuje da taj slučaj razriješi isključivo s premijerom Sanaderom, čiji je supotpis nužan za razrješenje ravanatelja POA-e te smatra da se na sjednici Vijeća ne bi trebalo posebno raspravljati o tom slučaju.

Mesić je izjavio da "premijer mora odgovoriti na pitanja ima li POA pravo uznemiravati građane, saslušavati ih pet i pol sati u ozvučenoj prostoriji, i sve to bez dokaza". "Ako on kaže da to služba može raditi, onda problem više nije samo u službi, onda je problem i kod premijera", rekao je predsjednik.

Na pitanje bi li sam Podbevšek trebao dati ostavku, nakon što je izgubio potporu jednoga od supotpisnika, Mesić je odgovorio: "Bilo bi sasvim logično da podnese ostavku jer pedeset posto podrške više nema. To bi bilo najrazumljivije i najbezbolnije."

Predsjednik je također ustvrdio kako ima spoznaja da je POA pozivala i druge građane koji su dolazili u Predsjednikov ured na razgovore, ali to nisu bili novinari. "Uvijek su radili po istom ključu, pozivali su ih na kavu, a nakon zadnjeg slučaja s novinarkom Helenom Puljiz, POA je prekinula s takvom praksom", rekao je predsjednik Mesić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara