Algebra i T-Com pokrenuli Portal znanja

INFORMATIČKO učilište Algebra i T-Com pokrenuli su Portal znanja, stranicu unutar T-Portala na kojoj će početnici, ali i napredni korisnici moći pohađati besplatne informatičke tečajeve te potom svoje znanje provjeriti online testovima.

Na predstavljanju Portala znanja u upravnoj zgradi T- Hrvatskog Telekoma glavni urednik T-Portala Goran Žabić rekao je da će korisnici moći pohađati besplatne informatičke tečajeve iz osnova programa MS Word, MS Excel, MS Outlook te osnova interneta. Iako projekt za sada nudi isključivo e-learning seminare, postoji mogućnost da se nadopuni dodatnim sadržajima kao što su enciklopedijski i bibliotečni.

Voditelj Marketinga Algebre Hrvoje Balen predstavio je kako funkcionira Portal znanja. Nakon kratkog postupka registriranja korisnik bira hoće li kroz e-learning seminare, koji u prosjeku traju oko pola sata, usvajati pojedine nastavne cjeline, ili odlazi na na dio s testovima gdje može testirati prethodno stečeno znanje. Zanimljivo je da će svim korisnicima s područja Hrvatske, nakon što uspješno polože online test, poštom stizati diplome, odnosno uvjerenja o položenim online testovima. 

Da bi korisnici mogli pristupiti praćenju seminara i polaganju online ispita, potrebno je imati slijedeće tehničke uvjete:

-imati instaliranu zvučnu karticu i zvučnike (ili slušalice)

 - imati instaliranu grafičku karticu i monitor minimalne rezolucije 1024x768

- imati instaliran Flash 7 dodatak za Internet Explorer

 - imati minimalno 56k modemski ili brži pristup Internetu (ISDN, MAXadsl)

 - pokrenuti Internet Explorer 5.5 ili noviji

 - isključiti Download Manager softvere (npr. Getright ili slično)

Ako je suditi prema broju korisnika koji su posjetili Portal znanja u prvim satima nakon pokretanja, zainteresiranih je mnogo. U vremenu od 10 sati do podneva registriralo se već dvjestotinjak surfera. Vjerojatno će mnogima od njih ovi besplatni online informatički tečajevi i besplata online testiranja dobro doći kao priprema za odlazak na priznate Algebrine ispite, čija cijena iznosi od 550 do 1300 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara