Američki par drogirao i silovao stotine žena?

Američki par drogirao i silovao stotine žena?
Foto: EPA/ Orange County District Attorney

POZNATI kirurg iz Newport Beacha, Kalifornija i njegova djevojka uhićeni su zbog drogiranja i silovanja dviju žena. No to bi mogao biti tek vrh sante leda jer kalifornijske vlasti vjeruju da bi pravi broj njihovih žrtava mogao biti daleko veći.

Grant William Robicheaux (38) i Cerissa Laura Riley (31) optuženi su za silovanje pomoću droge, oralni seks pomoću anestezije ili kontrolirane supstance, napad s namjerom počinjenja seksualnog napada, posjedovanje kontroliranih supstanci za prodaju i ilegalno posjedovanje vatrenog oružja.

Na mobitelu pronađene stotine snimki žena u nesvijesti

Glavni razlog zbog kojeg istražitelji sumnjaju da su njihove žrtve samo dvije u nizu je ono što su pronašli na Robicheauxovom mobitelu: stotine snimki žena u nesvijesti, koje očito nisu mogle dati pristanak na seks, prenosi CNN.

"Na temelju ovih dokaza vjerujemo da postoje mnoge neidentificirane žrtve", rekao je odvjetnik Okruga Orange County Tony Rackauckas novinarima. Iako je pronađenih snimki više od 1000, Rackauckas nije rekao jesu li u njima iste ili različite žene. Na snimkama se također vide i Riley i Robicheaux.

Odvjetnici optuženog para rekli su da njih dvoje poriču optužbe prisilnog seksa i da su te optužbe štetne za prave žrtve silovanje. No prema državnom odvjetništvu, Riley i Robicheaux su susreli 32-godišnju ženu u restoranu u Newport Beachu u travnju 2016. i pozvali je na zabavu, gdje su je napili i drogirali, odveli u svoj stan i silovali.

Cijeli incident snimljen je mobitelom. Žrtva je otišla na policiju idući dan i u krvi su joj pronađeni tragovi različitih droga.

Žena se probudila u njihovom stanu nakon što su je napili u baru

Šest mjeseci kasnije, druga žena je navodno također silovana nakon što se s njima napila u baru. Kako je rekla policiji, probudila se u njihovom stanu i vikala upomoć dok susjed nije pozvao policiju. 

Moguće je da je ovaj par silovao i žrtve izvan Kalifornije jer je putovao na festival Burning Man u Nevadi. Državno odvjetništvo je pozvalo moguće žrtve da se jave policiji.

"Vjerujemo da su optuženici koristili svoj dobar izgled i šarm kako bi snizili inhibicije potencijalnog plijena", rekao je Rackauckas. 

Iako istražitelji žele razgovarati i s pacijentima ovog kirurga, ništa ne upućuje da je i među njima bilo žrtava ovog silovateljskog para. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara