Bajić obustavio istragu protiv bivšeg tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka

Foto: Admir Buljbašić (Cropix)

DRŽAVNO odvjetništvo obustavilo je istragu protiv bivšeg tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka u slučaju "crni fondovi", potvrdio je to Indexu Jarnjakov odvjetnik Petar Pavković.

Oslobođen svih sumnji

"Da, dobili smo rješenje u kojem stoji da nisu pronađeni dokazi koji bi upućivali na eventualnu krivnju mog klijenta", naglasio je odvjetnik Pavković u razgovoru za Index. Naime, prema rješenju DORH-a, Jarnjak nije bio član grupacije koja se sumnjiči da se udružila u počinjenje kaznenog djela pranja novca te isto tako da Jarnjak nije sudjelovao u prikupljanju sredstava za crni fond niti je raspolagao tim novcem. 

Kako neslužbeno doznajemo unatoč odustajanju od Jarnjaka u skoro vrijeme očekuje se podizanje optužnice protiv HDZ-a kao pravne osobe, Ive Sanadera te Ratka Maček bivšeg glasnogovornika Vlade Ive Sanadera i HDZ-a kao i rizničara Mladena Barišića te blagajnice Branke Pavošević za slučaj "crnih fondova". Optužnica će ih teretiti da su preko javnih poduzeća i ministarstva u stranku slijevali milijuni kuna, kojima su se, između ostalog, financirale i HDZ-ove predizborne kampanje.

Jarnjak nije pokajnik
HDZ-u je zbog istrage blokirana imovina.

Odvjetnik Pavković kaže kako Jarnjak nije sklopio nikakav dogovor s DORH-om te da nema govora o bilo kakvom paktu s Tužiteljstvom.

"O tome nema govora. On je oslobođen sumnji, nikakvih dogovora nije bilo", kaže Pavković koji energično odbio kuloarske priče da je Jarnjak dobio status svjedoka pokajnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara