Banac: Ako koalicija ne prihvati kritike, LS možda odlazi

Banac: Ako koalicija ne prihvati kritike, LS možda odlazi

PREDSJEDNIK Liberalne stranke (LS) Ivo Banac izjavio je danas da će povući konzekvence ukoliko se uvjeri da je pretjerao u kritikama koalicijskih partnera, ali i najavio ´da je moguć izlazak LS-a iz koalicije ukoliko se pokaže da ispravne kritike ne nailaze na prihvaćanje koalicijskih partnera´.

Banac je to rekao na prvoj konferenciji za novinare LS-a od kako je koncem siječnja izabran za predsjednika stranke.

Novinari su ga pitali kako nakon izjava o ´muljatorskoj politici predsjednika i potpredsjednika Vlade Ivice Račana i Slavka Linića´, LS može ostati u koaliciji.

Cilj je LS-a ponuditi bolju strategiju za rad vladajuće koalicije, aktivan program reforme koji bi nadomjestio propuste zadnjih tri godine, rekao je Banac.

Naveo je da u razgovoru s premijerom Račanom nije upotrebljavao ´hiperkritičke izraze´, kao na izbornom saboru LS-a.

Banac se osvrnuo i na situaciju vezanu za prodaju ´Sunčanog Hvara´ ocijenivši je ´posljedicom katastrofalne privatizacijske politike HDZ-a i činjenice da se taj zakon nije promijenio´.

Ako je privatizacija ´Sunčanog Hvara´ provedena u skladu sa zakonom onda se dogovoreno mora poštivati, a na pravosuđu je, a ne na političkim strankama, da utvrdi činjenice, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o štrajku liječnika ustvrdio je da se mora riješiti pregovorima i dodao da je LS protiv zabrane štrajka.

Odgovarajući na novinarska pitanja naveo je da u stranci nemaju službene informacije da LS-ov ministar zaštite okoliša Božo Kovačević i saborski zastupnik Marijo Livaja odlaze u diplomaciju.

Ukoliko se to dogodi Livaju bi, rekao je, u Saboru zamjenio tajnik stranke Karl Gorinšek.

Naveo je da su Velimir Visković, Čedo Prica, Daša Drndić, Radovan Ivančević i Branimir Donat najavili da će kao nestranačke osobe ući u LS-ov odbor za kulturu. .

Izvijestio je da je Predsjedništvo LS-a u petak 31. siječnja održalo konstituirajuću sjednicu na kojoj su za potpredsjednike izabrani Zlatko Kramarić, Andrea Feldman i Helena Štimac Radin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara