Banac: Uzlaznu putanju LS-a treba potvrditi i proširiti

PREDSJEDNIK LS-a Ivo Banac poručio je danas članovima Središnjeg odbora stranke da ´uzlaznu putanju LS-a, koja budi iščekivanja u mnogih i uznemirenost u nekih, trebaju potvrditi i proširiti´.

´Moramo biti svjesni da hrvatska javnost u ovom trenutku od Liberalne stranke očekuje čak i mnogo više nego što ona može dati. No, na nama je da pokažemo kako smo spremni učiniti sve da ispunimo očekivanja, pa i više od toga´, rekao je Banac na konstituirajućoj sjednici Središnjeg odbora.

Ocijenio je da su reformna očekivanja iz 2000. dobrim dijelom iznevjerena i naglasio da je teško zamisliti da će mastodonti vladajuće koalicije ubrzati hod u zadnjem činu mandata. ´Nije realno očekivati ni da će ´frankenštajnovski´ HDZ iz prohujalih i tragičnih razdoblja ikada postati reformni trkač´, ustvrdio je.

´Dvaput razočarana Hrvatska traži izlaz, a to smo mi´, rekao je Banac napominjući da u LS-u zbog toga trebaju ispuniti i nekoliko preduvjeta: ´raditi, biti otvoreni i konkretni´.

´Naše dremljivo razdoblje je za nama´, kazao je Banac i poručio LS-ovcima da se građanima trebaju obraćati neposredno, okrenuti ´nepotrošenoj mlađariji´ te konkretizirati program druge republike Vlade Gotovca. ´Treba što prije ponuditi rješenja za izlazak iz programiranog kaosa hrvatskog pravosuđa i nazovi privatizacije te sporog, korumpiranog i neučinkovitog sustava - od sveučilišta do bolnice, od televizije do gruntovnog ureda´, rekao je.

Govoreći o nagađanjim s kim će LS koalirati, Banac je rekao da će njihov glavni koalicijski partner biti ´obnovljena i samouvjerena Liberalna stranka´ koja će vratiti povjerenje u mogućnost reforme politike kod građana.

Na zatvorenom dijelu sjednice danas će biti izabrani predsjednik, potpredsjednici i tajnik Središnjeg odbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara