Bandić daje 4,5 milijuna kuna za Snježnu kraljicu, a onda će poskupiti ZET, voda, komunalije...

Foto: Nenad Dugi (Cropix)

S NOVOM godinu navodno bi trebala poskupiti cijena pojedinačne ZET-ove karte za autobuse i tramvaje i to s 10 na 15 kuna, a cijena mjesečne karte s 290 na 350 kuna, a godišnje s 2900 na 3400 kuna. Zbog lošeg stanja financija u Zagrebu poskupit će sljedeće godine i komunalne usluge kao i cijena voda, a gradonačelnik Milan Bandić vodi užurbane pregovore sa Zagrebačkim holdingom kako bi se spasile prazne blagajne.

Postoji li studija za Snježnu kraljicu kada se već daju toliki milijuni

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dok se s jedne strane sprema udar na građane Zagreba, gradska Uprava je i ove godine bez problema osigurala 4,5 milijuna kuna za održavanje Snježne kraljice i to bez besplatnog prijevoza gledatelja na Sljeme u režiji ZET-a. Spomenimo kako ukupni troškovi iznose više od 23 milijuna kuna.

Prema službenim objašnjenjima iz grada Zagreba, održavanje skijaške smotre na Sljemenu stvar je prestiža imati takvu utrku, ali i određeni marketinški probitak s obzirom da je utrku kao i reportaže na TV-u gledalo 300 milijuna ljudi.

Unatoč činjenici da se iz proračuna izdvaja toliki novac, još nitko nije napravio studiju koliko zapravo od svega toga koristi ima Grad Zagreb. Povećava li se broj turista i što se konkretno od svega toga dobije jer je Sljeme za skijaške otvoreno tek nekoliko dana u godini.  

Po organizaciji Kraljica tek 4 utrka

Isto tako iako se Snježna kraljica "reklamira" kao najbolja utrka Svjetskog kupa prema Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) i Međunarodnoj udruzi skijaških novinara (AIJS) ženski slalom u Flachauu najbolja je utrka Svjetskog kupa što se tiče uvjeta rada za novinare. Snježna kraljica je na četvrtom mjestu.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara