Bandić darovao Kninu sto tisuća zagrebačkih kuna za proslavu obljetnice "Oluje"

U POVODU desete obljetnice "Oluje" i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas gradu Kninu donaciju od sto tisuća kuna za organiziranje ovogodišnje proslave te 2500 udžbenika i 1800 pari cipela kninskim osnovcima, dok je informatičkoj radionici Pučkog otvorenog učilišta donirao deset računala.

Svečanoj primopredaji u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta popodne su, uz zagrebačkog gradonačelnika, predsjednicu zagrebačke Gradske skupštine Tatjanu Holjevac i njihove suradnike, nazočni bili i gradonačelnica Knina Josipa Rimac, ravnatelji kninskih osnovnih škola Slavica Šimić i Nediljko Varnica te ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Mato Milanović.

Bandić je tom prigodom rekao da je Zagreb kao glavni grad Hrvatske dužan voditi brigu i o svim ostalim dijelovima zemlje.

"Deset godina nakon oslobodilačke akcije Oluje ovo je prigoda da barem simbolično zahvalimo Kninu, svima koji danas ovdje žive, a posebno onima koji su na ovom prostoru stvarali temelje slobodne i neovisne Hrvatske. Ako je Vukovar simbol stradanja, onda je Knin simbol pobjede", rekao je Bandić, zaključivši kako Hrvatske danas ne bi bilo da nije bilo "Bljeska", "Oluje" i Knina.

Zagrebačko poduzeće "Zrinjevac" uredilo je ovih dana zelene površine u Kninu i postavilo novu travu na gradskom stadionu na kojemu će se 5. kolovoza održati središnja proslava desete obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje".

Zagrebački gradonačelnik sa suradnicima posjetio je jutros otočić Visovac na Krki te je bio na misi u povodu današnjeg blagdana Gospe od Anđela koja se tradicionalno slavi na tom otoku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara