Bandić još četiri godine predsjednik zagrebačkoga SDP-a

Bandić još četiri godine predsjednik zagrebačkoga SDP-a

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić vodit će i sljedeće četiri godine gradske socijal-demokrate, odlučeno je večeras na izbornoj konvenciji zagrebačkog ogranka SDP-a.

S nešto više od 89 posto glasova, ili 381 glasom, Milan Bandić pobijedio je protukandidata Šandora Dembizta, docenta na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Na čelu zagrebačkoga SDP-a Bandić je od njegova osnutka, a na posljednjoj izbornoj konvenciji u prosincu 2001. nije imao protukandidata.

Za zamjenika predsjednika Gradskog ogranka SDP-a izabran je Ivo Jelušić, Bandićev zamjenik i u Gradskom poglavarstvu, koji se na konvenciji jedini natjecao za tu dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za potpredsjednike su izabrani gradski zastupnik Jurica Meić, pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Koić i dekanica zagrebačkog Agronomskog fakulteta Jasmina Lukač Havranek.

Za tri potpredsjednička mjesta natjecalo se devetero kandidata. U prvom krugu nitko nije dobio dovoljan broj glasova, u drugom su izabrani Meić i Koić, a u trećem krugu izabrana je Jasmina Lukač Havranek.

Na konvenciji je izabrano i sedam članova Nadzornog odbora te 49 članova Glavnog odbora zagrebačkoga SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara