Bandić kao gradonačelnik koji "ne zna ništa"

GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić je danas gostovao u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2", prilikom koje ga je voditelj Aleksandar Stanković suočio s nizom pitanja vezanih uz nedavna burna događanja na ulicama hrvatskog glavnog grada.

To se prije svega odnosilo na slučaj prosvjeda čiji su organizatori iskazali svoje negodovanje planovima preuređenja Cvjetnog trga, odnosno rušenja rodne kuće pjesnika Vladimira Vidrića. Voditelj je zagrebačkom gradonačelniku postavio pitanja ne samo vezana uz sam prosvjed, nego i za njegovu navodnu reakciju, odnosno niz vulgarnih riječi na račun aktivista Teodora Celakoskog.

Nakon što je gradonačelnik kategorički ustvrdio kako nikakve pogrdne riječi nije uputio, Stanković ga je preko telefona suočio s Antoniom Mandirom, novinarom "Večernjeg lista" koji je ostao iza tvrdnji iz članka prema kojima je Bandić za aktiviste pokreta "Pravo na grad" uistinu koristio kočijaški rječnik. Mandir je dodao kako je sebe bio smatrao Bandićevim simpatizerom, na što mu je gradonačelnik sarkastično zahvalio.

Zagrebačkom gradonačelniku to nije bilo posljednje neugodno telefonsko suočenje u emisiji. Nešto kasnije je voditelj nazvao Milenka Popovića iz Srpske pravoslavne crkve kako bi komentirao gradonačelnikove izjave o sporu vezanom uz kino "Zagreb".

Milan Bandić je na te, kao i na druge optužbe, odgovarao lakonski, a najzanimljivija je bila tvrdnja da on, kao gradonačelnik, ne može znati sve, odnosno kako postoji veliki broj slučajeva s kojima nije upoznat. Tako na mnoga Stankovićeva pitanja nije bio u stanju dati neki konkretni odgovor.

Jedini izuzeci su bile brojke uposlenika u gradskim poduzećima, odnosno procjene broja uposlenika koji će se morati u okviru racionalizacije prekvalificirati i poslati u prijevremenu mirovinu.

Gradonačelnik se, također, očitovao i o aferi vezanoj uz Jadranku Cigelj te sugerirao da bi se s njome volio naći i eventualno joj dati posao u gradskoj upravi.

Na pitanje smatraju li Milana Bandića poštenim, 43 posro gledatelja je dalo pozitivan, a 57 posto negativan odgovor.

Bandić je na pitanja odgovarao neuvjerljivo, "bandićevski" kvazi-superiorno, ne davši Stankoviću konkretan odgovor niti na jedno pitanje, pa ni na ono kome se građani Zagreba mogu obratiti kako bi dobili odgovore koje im on uskraćuje neuvjerljivim samoreklamiranjem koje zapravo nudi kao prilično jadan izgovor za nešto što bi se trebalo nazvati odgovorom.

Jednosatna emisija završila je razmjenom satova, kao parodijom na nedavnu aferu vezanu za skupocjene premijerove podsjetnike na vrijeme. Stanković je Bandiću tako dao svoj skupocjeni Casio kojega je dobio na krizmi, dok mu je prvi čovjek Zagreba dao sat marke Doxa, nakon čega je voditelj emisije zaključio da je "malo bolje prošao".

R.R.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara