Bandić potvrdio da su i jučer pucali Romi, jedan je u bijegu

Bandić potvrdio da su i jučer pucali Romi, jedan je u bijegu
Video: Filip Kos/Pixsell, Index Foto: Filip Kos/Pixsell

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić danas je s mjesta jučerašnje pucnjave na križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara potvrdio da su u pucnjavi sudjelovali Romi i pozvao je Zagrepčane da zbog toga ne stigmatiziraju svoje romske sugrađane.

"Nemojmo stigmatizirati Rome", pozvao je Bandić na konferenciji za novinare na temu Sigurnost u Zagrebu nakon najnovijeg incidenta u kojemu su jučer sudjelovala trojica Roma, od kojih je jedan ozlijeđen i hospitaliziran, drugi kod istražnog suca, a treći u bijegu.

"Romi su građani Zagreba"

Romi su, istaknuo je Bandić, građani Zagreba kao i Hrvati i kao pripadnici drugih manjina, a za jučerašnju pucnjavu moraju odgovarati počinitelji. 

Na pitanje novinara što će biti ako netko od slučajnih prolaznika strada u ovakvim pucnjavama, Bandić je rekao kako "želi vjerovati da toga neće biti".

"Ova dva incidenta (jučerašnji i prije deset dana na Vukomercu) bacila su mrlju na sigurnost i otvorenost, ali apsolutno je Zagreb siguran grad i ništa neće izblijediti tu sigurnost i otvorenost", istaknuo je gradonačelnik te dodao kako pucnjava u petak navečer nije ni u kakvoj vezi s događajima na Vukomercu.

Jedan je u bijegu

Prethodno je zagrebačka policija objavila da je jedan muškarac u bijegu nakon jučerašnjeg sukoba nekoliko osoba na raskrižju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića.

Policija istražuje tri osobe koje su hrvatski državljani, no imaju prebivalište na području Mađarske, a kao motiv sukoba navode se neriješeni imovinski odnosi.

Ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju.

Policija tvrdi da pucnjava nema veze s pucnjavom u Vukomercu.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara