Bandić: Povući ćemo sve amandmane na GUP

Bandić: Povući ćemo sve amandmane na GUP
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da će povući sve amandmane na Generalni urbanistički plan grada Zagreba (GUP), javlja N1.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je ranije danas da su na sjednici šireg Predsjedništva raspravljali o GUP-u te odlučili da neće podržati nijedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine ako nije bio predmet javne rasprave.

Podsjetimo, na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman na GUP.

Mikulić: Amandmane bez javne rasprave ne prihvaćamo

"Amandmane koji govore o prenamjeni zelenih površina u druge površine, a nisu prošli javnu raspravu, zastupnici HDZ-a neće prihvatiti", istaknuo je Mikulić nakon sjednice. Dodao je da se radi o 30 posto takvih amandmana.

Pojasnio je kako se za amandmane potencijalno može glasati u nastavku Gradske skupštine nakon rasprave, a oni koji budu izglasani s GUP-om idu u nadležno ministarstvo na provjeru. Nakon toga se glasa o izmjenama i dopunama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara