Bandić točno uoči mjera Stožera dao 169.250 kn bratu Dragi Prgometa da ukrasi grad

Bandić točno uoči mjera Stožera dao 169.250 kn bratu Dragi Prgometa da ukrasi grad
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

ISTOG dana kada je Nacionalni stožer najavio mjere zatvaranja svih uslužnih objekata, 17. ožujka, Grad Zagreb je potpisao ugovor za uskrsno ukrašavanje grada. 

>> Grad Zagreb: Bandić je prije dva dana donio odluku da nema ukrašavanja grada za Uskrs

To što je tada već bilo jasno da će se na 30 dana zatvoriti gotovo svi javni sadržaji, počevši od kafića nadalje, višestrukog Uskokovog optuženika i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića nije spriječilo da donese odluku da se grad dekorira za Uskrs koji je 12. travnja. 

Posao ukrašavanja sablasno praznog grada vrijedi 169.250 kuna, a jednostavnom je nabavom dodijeljen tvrtki Armus koja je u vlasništvu Mije Prgometa.

Kako je na svojim Facebook stranicama objavila emisija Radio Studenta Strah od slobode radi se o bratu Drage Prgometa, predsjednika zagrebačke gradske skupštine. 

Ugovor je sklopljen temeljem jednostavne nabave oznake 753-2020-EBV, a objavljen u registru ugovora 23. ožujka, dan nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb.

Nakon što su mediji objavili vijest o ugovoru, iz Grada Zagreba su izvijestili da je gradonačelnik Bandić prije dva dana, 24, ožujka, poništio ovu odluku.

Iz tvrke Prgometovog brata se danas predomislili, predlažu da se umjesto njima novac uplati za stradale od potresa

Nakon što je priča dospjela u javnost iz tvrtke Prgometovog brata poslali su prijedlog da se ukrašavanje provede po predviđenom planu, no da se cjelokupni iznos od 135.400 kuna neto umjesto tvrtki Armus uplati na račun Fonda za pomoć stradalima od potresa, a onda su taj prijedlog proslijedili i medijima.

Prijedlog - ARMUS by Index.hr on Scribd

Objavu emisije Strah od slobode prenosimo u cijelosti. 

"Bandićeve krizne mjere!

Ugovor za uskrsno ukrašavanje grada kojim će gradsku blagajnu osloboditi nepotrebnog tereta od 169.250,00 kuna gradonačelnik je sklopio s tvrtkom čiji je vlasnik Mijo Prgomet, brat predsjednika gradske skupštine, i to 17. ožujka, istog dana kada je nacionalni stožer najavio skoro uvođenje tridesetodnevnog zatvaranja svih uslužnih objekata. Ugovor je sklopljen na temelju jednostavne nabave oznake 753-2020-EBV, a objavljen u registru ugovora 23. ožujka, dan nakon potresa koji je pogodio Zagreb.

Tek da podsjetimo, u danima prije sklapanja ugovora Italija je već bila duboko u epidemijskoj krizi, naši građani koji su se zatekli u inozemstvu tijekom povratka su s mukom prelazili granice brojnih država, a čak i notorni štovatelj alternativnih činjenica Donald Trump najavio je da bi kriza mogla trajati do iza kolovoza.
Nacionalni stožer uz veliki uloženi trud i obavljen posao ipak je propustio provesti jednu važnu mjeru, stavljanje gradonačelnika Zagreba i njegovog pročelnika za stvaranje kriznih situacija u strogu izolaciju. Predlažemo Remetinec", poručili su. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara