Bandić uoči gay pridea: Zagrepčani, dopustite drugima da se bore za svoja prava!

Foto: Damjan Tadić / Cropix

"ZAGREB je otvoren grad, grad koji poštuje različitosti", poručio je Milan Bandić, pozvavši svoje sugrađane da budu kulturni domaćini Zagreb Prideu.

"Kao gradonačelnik, punih se jedanaest godina zalažem za razvoj tolerancije, poštovanje drugih i drukčijih te pravo na slobodu izbora u našem gradu", naveo je Bandić u priopćenju povodom subotnje gay parade.

Bandić je istaknuo da je i Zagreb prošao kroz mukotrpan put oko osvješćivanja, ali i izrazio zadovoljstvo što je taj proces bio uspješan i što "Zagreb danas može biti primjer u regiji". Gradonačelnik Zagreba ističe kako su građani metropole pozvani da "svaki dan dokazuju svoju otvorenost, širinu, ljudskost i toleranciju, pa - ako hoćete - i kršćansku dobrotu".

"Samo tako ovaj grad može biti mjesto ugodnijega i sretnijeg življenja te destinacija koju će inozemni gosti rado posjećivati", poručuje Bandić.

Gradonačelnik Zagreba zaželio je dobrodošlicu svima koji dolaze na Zagreb Pride iz drugih gradova i iz inozemstva. Zagrepčane je pozvao da budu kulturni domaćini, čak i ako se ne slažu s porukama gay parade. "Dopustimo drugima da iznesu svoje mišljenje i da se bore za svoja prava", poručuje Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara