Bandića u Zagrebu ruši predsjednik SDP-ove mladeži!

Tekst: Ilko Ćimić
Foto: Index (Arhiva), Ronald Goršić (Cropix)  Screenshot: HRT

"ISTINA je! Upravo danas obavijestio sam šefa stranke Zorana Milanovića kao i Milana Bandića da ću se kandidirati za šefa SDP-a u Zagrebu", bila je prva izjava Davora Bernardića saborskog zastupnika i šefa Foruma mladih SDP-a kada smo ga upitali je li istina da se uključio utrku za šefa vladajuće stranke u glavnom gradu Hrvatske.

Pomrsio planove

Naime, prema informacijama kojima raspolaže Index Bernardić je čini se za sada pomrsio i Bandićeve i Milanovićeve planove upravo zato što je mladi saborski zastupnik i počeo svoju karijeru kao čovjek "koji nije ni na strani Milanovića ni Bandića". Štoviše njegova izborna platforma za šefa stranke u Zagrebu bit će konačni kraj podjela unutar stranke.

S druge pak strane Milanović je prema neslužbenim informacijama s Iblerova trga odlučio da će glavni oponent Bandiću biti jaka stranačka figura Igor Rađenović. Riječ je o čovjeku unutar SDP-a koji je personifikacija borbe protiv Bandićeva samovolje i snažna poruka te stranke da je napokon spremna raskrstiti s Bandićem i njegovim negativnim imidžem.

Iako je informacija do jutros bila sasvim pouzdana, čini se da je došlo do promjene plana. Kada smo Rađenovića u popodnevnim satima pozvali da nam potvrdi kandidaturu, rekao je kako je još uvijek rano.

Rađenović opet ustuknuo

Kada smo mu rekli da nam je poznat podatak da kandidati moraju do petka podnijeti zahtjev, odnosno za tri dana, Rađenović je rekao.

"Kao član SDP-a imam se pravo kandidirati, a hoću li to učiniti saznat će te na vrijeme", glasio je njegov odgovor što potvrđuje tezu o neplaniranim događajima u stranci.

Iz zgrade skupštine grada Zagreba, Bandić je sa svojim ljudima i više nego spreman još jednom pobijediti na stranačkim izborima, a navodno bi tek nakon stranačke pobjede početkom sljedećeg mjeseca mogao objaviti kandidaturu za Pantovčak.

Mlađi protiv Bandića

Navodno Bandićeva je ideja da još jednom pobjedom u Zagrebu maksimalno zagorča politički život Milanoviću, ali i mogućnost da "stranku luzera" napusti kao pobjednik na trijumfalnom putu prema Pantovčaku. Isto tako nije zanemariva i činjenica da će ga SDP puno teže izbrisati iz članstva kada se pojavi kao izravni protukandidat Ivi Josipoviću za mjesto predsjednika Hrvatske.

No, pojava kandidata kojeg se ne može svrstati u dnevno-političko razračunavanje na relaciji SDP-Bandić, izbacila je iz takta i samog Bandića jer Bernardić ima presudan utjecaj nad mlađim članovima stranke.

"Nisam ni za jednog ni drugog"

"Uvijek sam se i deklarirao kao čovjek koji nije na strani ni jednog ni drugog. Uostalom mislim da je krajnje vrijeme za jedinstvo unutar stranke i apsolutni prestanak podjela", rekao je Bernardić za Index dodajući kako ga je zapravo na kandidaturu nagovorila upravo ta grupa ljudi unutar SDP-a koja nije za podjele.

U kratkoj izjavi za Index Bernardić je naglasio kako očekuje podršku prije svega mlađih članova SDP-a jer je predsjednik Foruma mladih, no kaže i kako će veliki broj starijih članova te stranke dići ruku za njega, a protiv podjela na Milanovićeve i Bandićeve.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara