Bandiću se lakše riješiti pretučenog Rađenovića nego kriminala u Holdingu

IAKO službeno zahvaljuje gradonačelniku Milanu Bandiću na jednako službeno ukazanoj podršci (Bandić je nakon napada na njega organizirao novinsku konferenciju na kojoj je kazao kako je napad na Rađenovića znak da u Zagrebačkom holdingu "sve štima"), skriti razočaranje zbog izdaje vrlo je teško - pogotovo Igoru Rađenoviću, koji je prije nešto manje od dva tjedna napadnut palicom i sprejem.

S nekoliko šavova na glavi i u konstantnom društvu policijskih službenika, Rađenović danas apelira na "institucije koje treba pustiti da rade svoj posao", da pronađu njegove napadače. Tek tada će biti mirniji.

"Logično je da se bojim, i za sebe i za svoju obitelj. Zahvaljujem policiji na zaštiti, ali život pod paskom policajca nije nimalo ugodan, ma koliko se to nekome činilo simpatičnim", kaže Rađenović u razgovoru za Index. Sljedeći tjedan, nastavlja, ide na još nekoliko liječničkih pregleda, nakon čega će biti odlučeno hoće li mu bolovanje biti produljeno. No, ne čini se pretjerano oduševljen povratkom na posao, na kojemu mu Bandić i Ljubičić niti jednom riječju nisu dali naslutiti da će stvari biti rješene.

Krim policija u Holdingu: Bandiću, što ne štima?

"Da nešto ne štima pokazala je revizija, kao i ulaz Krim policije u Holding prije mjesec dana. Tada su zatražili određene informacije. To je jednostavno jedan niz događaja koji dokazuju da nešto ne štima. Ja, međutim, nisam jedini pozvan u ovom trenutku da odgovorim na pitanje što ne štima, tu je i Uprava Holdinga, kao i grada u cjelini, koji to trebaju pokazati", kaže Rađenović, dajući naslutiti ono što je ionako već poznato - da Bandić o cijeloj stvari zna puno više nego što prezentira javnosti. Uostalom, i sam je rekao kako on batine izbjegava na način da "uvijek pazi da nikoga ne povrijedi". Nije teško zaključiti koga u ovom slučaju izbjegava povrijediti.

Ali tako to ide kod Bandića: Rađenović popije batine, Bandić organizira pressicu na kojoj govori kako stoji uz svog direktora, kako će "institucije" pronaći krivca za napad, pa eto i samim time što je Rađenović pretučen institucije rade svoj posao "jer to znači da Holding dobro funkcionira (?!)".

"Zahvaljujem im se na pohvali da ja radim dobro svoj posao, ali u otklanjanju nepravilnosti moramo zajedno djelovati. U Holdingu ima puno sposobnih menadžera", kaže Rađenović.

Nije htio potvrditi da je od svoj povratak u Holding uvjetovao pronalaskom napadača, ali i da jeste, Bandićev odgovor već sada se naslućuje - na Rađenovićevo mjesto je, naime, iako privremeno, već postavljena druga osoba, dugogodišnji financijski direktor Slobodan Gracin.

Gracin zamjerio Rađenoviću borbu protiv kriminala?

Gracin je, prema pisanju Jutarnjeg lista, osoba koja vuče sve konce u toj podružnici.

U Zagrebačke je ceste na mjesto financijskog direktora došao baš negdje u vrijeme kada je Bandić postao gradonačelnik. Milan Vojvodić tada je postao tehnički direktor. Iako je Ivan Kolarić tada postao šef te podružnice, on zapravo nije imao nikakvu važnost nego su tvrtkom rukovodili Vojvodić i Gracin, piše list.

2006. godine Vojvodić napušta Holding i zamjenjuje ga HSP-ovac Stipo Ćorić, koji dobiva puno manje ovlasti, dok kompletnu podružnicu neformalno preuzima Gracin.

Rađenović je Kolarića zamijenio krajem prošle godine, a po dolasku je prelazak preko svega što je tamo zatekao navodno uvjetovao transparentnim natsavkom psolovanja.

Nakon što je anonimno pozvao USKOK, sukobio se s Gracinom.

Branka Suvajac
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara