BenQ-Siemens EF91 - prvi HSDPA mobitel

BENQ MOBILE je na 3GSM kongresu u Barceloni predstavio svoja tri nova uređaja, među kojima je i prvi HSDPA mobilni telefon na svijetu. Zajedničko novim modelima EF91, EF51 i S81 je ultratanaki dizajn i velika brzina prijenosa podataka.

Najnapredniji model među njima jest EF91 - prvi HSDPA (High Speed Download Packet Access)  mobilni telefon na svijetu koji predstavlja svojevrsnu prekretnicu u razvoju mobilne tehnologije. Uređaj će se pojaviti na europskom tržištu u vrijeme Svjetskoga nogometnog prvenstva. Također, BenQ Mobile je usko surađivao sa svojim mrežnim partnerima kako bi uskladio lansiranje novog modela s dostupnošću HSDPA mreže na europskom području.

Pomoću HSDPA tehnologije ovaj model omogućit će skidanje slika, videoisječka i filmova s Interneta na mobilni telefon pet puta brže od standardnog UMTS prijenosa podataka. Model ima ekran u boji od 2 incha  te kvalitetnu kameru od 3.2 megapiksela s autofokusom, digitalnim zoomom, fotoosvjetljenjem i kamkorderom. Svi multimedijalni sadržaji mogu se spremiti na microSD karticu.

Ni kvaliteta zvuka nije zanemarena pa tako EF91 ima 3D sorround sound sistem. Dizajn, kompaktno, zaobljeno kućište i sjajna metalic površina skladno nadopunjuju tehnološke mogućnosti ovog modela te se s pravom može reći kako EF91 spada u luksuznu klasu mobilnih telefona.

Svega 13 mm tanak, BenQ-Siemens S81 jedan je od najtanjih UMTS mobilnih telefona na svijetu. Zbog svog  elegantnoga izgleda, ovaj je model primio međunarodnu iF nagradu za dizajn za 2006. godinu. Uređaj nudi videopoziv, a VGA kamera na prednjoj strani mobitela omogućuje  kvalitetu slike. Glazba se u MP3, AAC, AAC+, AMR i WMA formatu može skinuti s Interneta pomoću UMTS veze i slušati se s integriranog media playera.

Pomoću kamere od 1.3 megapiksela s funkcijom kamkordera, 10x digitalnim zoomom i LED bljeskalicom omogućeno je slikanje i snimanje i u pokretu. Slike se prikazuju na ekranu TFT kvailitete od 2 incha, a mogu se spremiti u internu memoriju ili na microSD karticu.

BenQ Siemens EF51 je idealan player s integriranim mobilnim telefonom za sve ljubitelje slušanja glazbe u pokretu. Kada je zatvoren, ovaj mobitel izgleda upravo kao glazbeni player.  Pregledno postavljene tipke za play, pause, fast forward i backward omogućuju brzo i jednostavno rukovanje. Ispod ekrana od 1.6 incha, skrivena ispod preklopnice, krije se tipkovnica mobilnog telefona.

Najdraža pjesma koju upravo slušate na radiju može se snimiti direktno s ugrađenog FM radija. Zamjenjiva miniSD kartica omogućuje dovoljno prostora za spremanje više sati glazbe.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara